41 ayda 41 eser

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “41 Ay 41 Eser Toplu Açılış Töreni”nde, Eyüpsultan’a değer katacak, yaşam kalitesini artıracak 41 muhteşem eserin açılışını yaptı.

Vatandaşların yoğun katılımıyla Eyüp Sultan Meydanı’nda düzenlenen törenle, Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’in göreve geldiği günden bugüne kadar geçen 41 ayda Eyüpsultan’a kazandırdığı 41 eserin toplu açılışı yapılarak hizmete alındı.

“456 MİLYON LİRAYI BULAN 41 AYRI PROJENİN AÇILIŞINI YAPIYORUZ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da 41 Ayda 41 Eser Toplu Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmada, "Eyüpsultan Belediyemizin ilçemize kazandırdığı eser ve hizmetlerin açılışı nedeniyle bir araya gelmekten büyük memnuniyet duyuyorum. Bugün burada Eyüpsultan Belediyemizce tamamlanan yatırım bedeli toplam 456 milyon lirayı bulan 41 ayrı projenin açılışını yapıyoruz. Eyüp Sultan Camii'mizin etrafındaki binalar, iş yerleri, sokaklar ismini taşıyan yere yakışır şekilde düzenlendi ve rehabilite edildi. İlçemizin sembol kulübü için gençlerimize her türlü hizmet verecek tesis inşa edildi. Futbol kompleksi ile birlikte çok sayıda spor tesisi tamamlandı. Aşevi kuruldu. 43 adet park ve peyzaj düzenlemesi hayata geçirildi. Yeşilpınar ve Esentepe mahallelerimize 2 abidevi cami kazandırıldı. Kültür merkezlerinden restorasyonlara, otoparklardan sosyal hizmet birimlerine kadar pek çok hizmet Eyüp Sultanlıların emrine verildi.

“EYÜPSULTAN'A DEĞER KATAN BU ESERLERİN HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM”

Eyüpsultan'a değer katan bu eserlerin hayırlı olmasını diliyorum. Eyüpsultan'da yapılanlar bunlarla sınırlı değil, ne söz verdiysek yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Açılışını yaptığımız eserler hem onları ilçelerimize kazandıranların isimlerini tarihe yazdıracak hem de hayır dualara vesile olacak. Bunun için emek vermek, kendini şehrine ve insanlarına adamak gerekir. Bizim nazarımızda belediye başkanlığı böyle yapılabilecek bir vazifedir. Ajandasından arta kalan zamanlarda icra edilecek bir hobi değildir. Rabbim bizleri İstanbul'a ve bu ülkeye hizmetkar olanlardan eylesin"

HİZMETLERİNDEN ÖTÜRÜ BAŞKAN DENİZ KÖKEN’E TEŞEKKÜR

Milletlerin tarihlerinde semboller önemlidir. Eyüpsultan da maddi ve manevi tüm değerleri ile İstanbul'un en önemli sembollerindendir. Bu ilçemizin gönlümüzdeki yeri bambaşkadır” diyerek hizmetlerinden ötürü Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’e teşekkür etti.

BAŞKAN DENİZ KÖKEN: EYÜPSULTAN GİBİ BİR EMANETE HİZMET ETMEK BÜYÜK BİR SORUMLULUK

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken ise yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Sayın Cumhurbaşkanım, kıymetli hanımefendi ve beyefendiler. Peygamber Efendimiz’i (S.A.V) Medine’de ki evinde misafir eden Halid İbn-i Zeyd Eyyub El Ensari’nin manevi himayesinde, Eyüpsultan ilçemizin bu en özel yerinde sizleri ağırlamaktan onur ve gurur duyuyoruz. Eyüpsultan gibi bir emanete hizmet etmek büyük bir sorumluluk. İlk günden itibaren güzel İstanbul’umuzun bu kadim huzur merkezinin değerlerine bağlı, ilçemizde yaşayan komşularımızın ihtiyaç ve beklentilerini samimiyetle dinleyen, içinde yaşadığımız çağı anlayan, gelecek tasavvurunda insanı, kenti, ülkesinin refahı olan, emanetine sadık, cesur ve vizyoner bir kadroyla çalışmaya devam ediyoruz.

“EYÜPSULTANIMIZI GELECEĞE TAŞIYAN BU İCRAAT HAREKETİNE “41 AYDA 41 ESER” DEDİK”

Bugün, burada, 41. ayda, Sayın Cumhurbaşkanımızın ve halkımızın huzurunda, 41 projemizin açılışını gerçekleştireceğiz. Eyüpsultanımızı geleceğe taşıyan bu icraat hareketine “41 Ayda 41 Eser” dedik. Eyüpsultan Belediyesi’ndeki 2 bin 400 gayretli çalışanımızla, sadece geleceğimizi değil, bugünümüzü de güzelleştirmek, ilçemizdeki komşularımızı daha iyi şartlara, daha iyi imkanlara şimdiden kavuşturmak için emek sarfediyoruz.

“5 BİN 200 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLADIK”

5 yılda ilçemizde 5 bin kişiyi istihdama kazandırma sözü vermiştik. Her sene düzenlediğimiz kariyer ve istihdam fuarlarımızla, çalışkan Eyüpsultanlıları işverenlerimizle buluşturduk ve hedefimizi aşarak şimdiden 5 bin 200 kişiye iş bulduk.

“EYÜPSULTANLILAR KALİTELİ YAŞAM ALANLARINDAN FAYDALANABİLİYORLAR”

Hayata geçirdiğimiz projelerle Eyüpsultanlılar artık daha güzel parklarda vakit geçiriyor, tüm ihtiyaçları düşünülmüş kamp alanlarından istifade edebiliyor, kapalı yüzme havuzları, at binilecek manej alanları, kaykay pistleri, ilçemiz sınırlarındaki birinci sınıf plajın da aralarında olduğu bir kentin sunabileceği tüm kaliteli yaşam alanlarından faydalanabiliyorlar.

“GELECEĞİMİZİN TEMİNATI OLAN ÇOCUKLARIMIZ, BİRİNCİL ÖNCELİĞİMİZDİR”

Bu bağlamda, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız, birincil önceliğimizdir. Bilgi Evleri’mizde yetişen çocuklarımızdan 17’si son lise giriş sınavında ilk 1.000’e girerek göğsümüzü kabarttılar. Yavrularımız için en iyisini isteyerek kurguladığımız ESA Anaokulumuz, matematiğin deneyimlenerek öğrenildiği Matematik Evi’miz, kütüphanelerimiz, kültür evlerimiz, spor ve sosyal tesislerimiz daha yüksek başarılara inancımızın kanıtlarıdır. Son Akdeniz Oyunları’nda sporcularımız ülkemize 45’i altın, tam 108 madalya getirdiler. 1.000’in üzerinde lisanslı sporcu gencimiz var. 3 kızımız atletizmde Balkan şampiyonu oldu. Eyüpspor’umuz play-off’ta oynayacak seviyeye geldi. Kimseyi hor görmemeyi, yok saymamayı, düşeni kolundan tutup kaldırmayı bize şiar edindiren geleneğimizden ilhamla projelendirdiğimiz, alanında bir ilk Bağımsızlık Köyü’nde, uyuşturucu belasının kıskacına düşmüş gençlerimizin rehabilitasyonuna destek sağlayarak onlara temiz bir gelecek verebilmeyi amaçlıyoruz.

YILMADAN, YORULMADAN, HIZIMIZI ASLA DÜŞÜRMEDEN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Sayın Cumhurbaşkanım, Eyüpsultanımıza ilginiz, desteğiniz, sevincimize ortak olarak gösterdiğiniz liderliğiniz için müteşekkiriz. Sizin açtığınız yolda, yılmadan, yorulmadan, hızımızı asla düşürmeden çalışmaya devam edeceğiz"

Konuşmaların ardından 41 eserin açılışı gerçekleştirildi.

Açılışı yapılarak Eyüpsultanlıların hizmetine sunulan 41 eser ise şunlar:

Bağımsızlık Köyü, Eyüpsultan Belediyesi Yüzme Havuzu 1 (Topçular), Eyüpsultan Belediyesi Yüzme Havuzu 2 (Akşemsettin), Matematik Evi, Eyüpsultan Aile Akademisi ve Anaokulu, Çiftalan Plajı, Alibeyköy ve Bahariye Spor Sahası Yenileme Çalışması, Kaykay Pisti, Eyüp Sultan Camii ve Çevresi Cephe Rehabilitasyonu ve Otantik Çarşı Düzenlemesi, Eyüpsultan Merkez Ahmet Kekeç Kütüphanesi, Kemerburgaz Binicilik Tesisleri, Kemerburgaz Kültür Merkezi ve Düğün Salonu, Yeşilpınar Muhtarlık Binası, Kurt Kemeri Piknik Alanı Düzenlemesi, Eyüpsultan Kültür ve Sanat Merkezi Açık Nikah Alanları, Yeşilpınar ve Esentepe Camileri, Karadolap Kültür Evi, Erokspor Tesisleri, İslambey Kültür Evi, Sosyal Market, Rehberlik Araştırma Merkezi (Ram), Rami Sosyal Tesisi, Rami Kültür Evi, Eyüpsultan Merkez, Yeşilpınar ve Hastane Yanı Taksi Durakları, 46 Adet Park ve Peyzaj Düzenlemesi, Odayeri Ekolojik Yaşam Çiftliği, Nişancı, Rami Cuma ve Rami Yeni Otoparkları, Eyüpsultan Sıfır Atık Merkezi (Esam), Eyüpspor Akademisi Tesisi, Tarım 4.0 Politikaları Uygulamaları ve Araştırma Merkezi, Eyüpsultan Geleneksel Türk Sporları Merkezi, Yeşilpınar Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi, Yeşilpınar Futbol Kompleksi, 5.Levent Asm ve Muhtarlık Binası, İstiklal Kütüphanesi (Eski Karakol), Eyüpsultan Türbe Hamamı Müzesi, Eyüpspor Kemerburgaz Kamp Merkezi, Eyüpsultan Aşevi, Şule Yüksel Şenler Müzesi ve Kütüphanesi, Düğmeciler Kur’an Kursu ile Çiftalan Kamp Alanı.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız