Yasin Pişgin: Yaşam elimizdeki en kıymetli nimettir

Eyüpsultan Belediyesi, Ebu Eyyub El Ensari’nin diyarı Eyüpsultan’da vatandaşlara Ramazan Ayı’nın coşkusunu yaşatmak ve bu mübarek ayın maneviyatına uygun olarak geçirebilmeleri için birbirinden özel etkinliklere imza atıyor.

Teravih namazı sonrası ise Zal Mahmut Paşa Külliyesi'nin avlusunda kültür, sanat, tarih ve edebiyat dünyasının önemli isimleri Ramazan Sohbetlerinde vatandaşlarla bir araya geliyor.

Zal Mahmut Paşa Külliyesi’nin tarihi ve manevi atmosferinde gerçekleştirilen Ramazan Sohbetlerinin konuğu yazar Yasin Pişgin oldu.

DEPREMİN BİZE SÖYLEDİĞİ ÇOK ŞEY VAR”

“Hz. Peygamber ve Farkındalık” konulu söyleşide gündemdeki olayları hadis ve ayetler ışığında değerlendiren Pişgin şunları söyledi: “Çok müstesna zaman dilimlerinden geçiyoruz. Ramazan ayı Kuran'ın indirildiği aydır ama eksiktir aynı zamanda peygamber efendimizin de peygamberlikle müşerref olduğu aydır. Biliyorsunuz bir deprem felaketi yaşadık. Allah ölen bütün kardeşlerimize rahmet eylesin. Gerçekten de depremin bize söylediği çok şey var. Belki de bunlardan en önemlilerden bir tanesi nasıl yaşarsan öyle ölürsün. Nasıl ölürseniz öyle diriltilirsiniz.

YAŞAM İNSANIN ELİNDE TEK SIKIMLIK BİR BARUT”

Yaşamak çok güzel ama hazırlıksız ölmek çok kötü. Yaşam insanın elinde tek sıkımlık bir barut, bir defa doğuyorsun, yaşıyorsun, ölüyorsun ve bu Allah için olmalı. Bir insana ölüm ayakkabı bağı kadar yakındır. Belki deprem bize hayatın önemini, yaşamın elimizdeki en kıymetli nimet olduğunu en derinden hissettirdi. Bu dünyaya sadece mutlu olmak için gelmedik, aynı zamanda bu dünyaya mutlu etmek için geldik. Bu dünyaya huzur bulmak için gelmedik aynı zamanda huzur vermek için geldik. Bu dünyaya sadece dua etmek için gelmedik, aynı zamanda dua almak için geldik. Onun için deprem bize bir şey söylüyor. Kendi hayatımızın ne kadar aziz olduğunu, Allah’a kulluk nimetinin de, bütün diğer nimetlerin de sağlık, selamet ve hayat üzerine kaim olduğunu söylüyor. Sevdiklerimizin hayatının da ne kadar aziz olduğunu deprem bize söylüyor.

BU DÜNYA İNSANIN İMTİHAN EDİLDİĞİ BİR MAKAMDIR”

Bu dünya insanın hayır ve şer bakımından imtihan edildiği bir makamdır. İnsan bu dünyada denenmektedir. Sıkıntı zamanı sabretmek, nimet zamanı şükretmeyi başarabilmekle doğru orantılıdır ve hayat sadece nimetlerle denendiğiniz bir süreç değildir. Aynı zamanda sıkıntılarla, musibetlerle denendiğiniz bir süreçtir ve Allah bu süreç içinde sabretmemizi istiyor.”

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız