103. yılında 103 sporcuyla Haliç'te 19 Mayıs kutlaması

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Eyüpsultan’da coşkuyla kutlandı.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı için düzenlenen etkinlikler kapsamında tekne ve kanolarla, bandonun da yer aldığı muhteşem bir kortej oluşturuldu. Haliç'te düzenlenen etkinliğe, 19 Mayıs 1919'un 103. yılına ithafen 103 su sporcusu katıldı.

Eyüpsultan Belediyesi ve Türkiye Kürek Federasyonu iş birliğiyle Haliç'e kıyısı olan su sporları kulüplerinin kürek takımı sporcularının tekne ve kanolarıyla oluşturdukları kortej, izleyenler tarafından büyük beğeniyle karşılandı.

Kortejin Haliç'te gerçekleştirdiği geçiş Eyüpsultan İskelesi’nden Bandırma vapurunun kalktığı Karaköy'e kadar devam etti.

Etkinlikle ilgili konuşan Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, "Haliç'te su sporlarını aktif hale getirmek istiyoruz. Artık su sporlarının Haliç'le tam olarak buluşması gerekiyor, bugün de bir başlangıç olsun. 103 sporcuyla 19 Mayıs'ın 103. yılında buradayız" dedi.