Medeniyet Okumaları'nın 3.'sü Zal Mahmut Paşa Külliyesi'nde yapıldı

Eyüpsultan Belediyesi’nin, Türk Dil ve Edebiyat Derneği, Eyüpsultan Kaymakamlığı ve Eyüpsultan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüyle hayata geçirdiği Eyüpsultan’da Medeniyet Okumaları’nın 3.’sü gerçekleştirildi.

Gençlere; kitap okuma ve müzakere alışkanlığı kazandırmak, kültür ve medeniyet değerlerimizi tanımalarını, ana dilini etkin kullanabilmelerini sağlamak, okuduğunu anlama ve eleştirel bakış açısıyla değerlendirme kabiliyetini geliştirmek amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında “Göç ve Medeniyet” başlıklı kitap okuma etkinliği 3.’sü Zal Mahmut Paşa Külliyesi’nde yapıldı.

KİTAP OKUMA ETKİNLİĞİ’NE BAŞKAN DENİZ KÖKEN DE KATILDI

Refhan Tümer Lisesi öğrencileri Zal Mahmut Paşa Külliyesi'nin tarihi atmosferinde çaylarını yudumlayarak Türk Edebiyatı’nın iki önemli ismi Ahmet Hamdi Tanpınar'ın Beş Şehri ve Refik Halid Karay'ın Gurbet Hikayeleri isimli kitaplarını okudular.

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken de kitap okuma etkinliğine katılarak öğrencilere eşlik etti. Ahmet Hamdi Tanpınar'ın Beş Şehri kitabından, sayfalar okuyan Başkan Deniz Köken, kitap okumaları üzerine öğrencilerle sohbet etti.

MEDENİYET OKUMALARI’NA, EYÜPSULTAN’DA 32 OKULDA 1557 ÖĞRENCİ KATILDI

Şehir ve Medeniyet, Dil - Kimlik ve Medeniyet, Göç ve Medeniyet, Coğrafya - Tarih ve Medeniyet, Din ve Medeniyet, Bilim – Düşünce - Felsefe ve Medeniyet başlıklı 6 tema üzerinden yürütülen “Medeniyet Okumaları” Eyüpsultan’da 32 okulun katılımı, toplamda 1557 öğrenci ve 122 öğretmenin koordinesinde 122 gruptan oluşmakta.

ALTI TEMALIK OKUMA PROGRAMI

“Medeniyet Okumaları”nda okumaya katılmak isteyen öğretmenler, ortalama 30 kitap içerisinden seçtiklerini okuyarak ve aylık okumalar sonunda uzmanlar eşliğinde müzakereler yaparak okudukları kitapların ait olduğu konu başlıkları hakkında geniş çaplı malumata sahip oluyorlar. Daha sonra da okudukları kitapları okullarında oluşturdukları öğrenci gruplarına okutup, müzakere ediyorlar. Bu okuma, 6 konu başlığında tekrarlanarak devam ediyor.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız