19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Eyüpsultan'da coşkuyla kutlandı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 103. Yıldönümü Eyüpsultan’da tören ve etkinliklerle coşkuyla kutlandı.

Bu kapsamda bir törende Eyüpsultan Belediyesi’nin ev sahipliğinde Mareşal Fevzi Çakmak Çok Programlı Anadolu Lisesi tarafından Eyüpsultan Kültür Sanat Merkezi'nde düzenlendi.

Törene Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’le birlikte Eyüpsultan Kaymakamı İhsan Kara, Eyüpsultan Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Selahattin Temiz, Eyüpsultan İlçe Milli Eğitim Müdürü Alper Asım Özer, başkan yardımcıları, muhtarlar ve öğrenciler katıldı.

“BÜTÜN DÜNYAYA NASIL KURTULUŞ SAVAŞI VERİLİR GÖSTERDİK”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başlayan kutlama töreninde konuşan Eyüpsultan Kaymakamı İhsan Kara, Türk milletinin bütün dünyaya nasıl bağımsızlık mücadelesi verileceğini gösterdiği belirterek şunları söyledi:

"103 sene önce İstanbul’da müthiş bir sıkıntı, işgal vardı, o zamanlar bir inanç vardı, geldikleri gibi giderler. Mustafa Kemal Atatürk büyük bir kararlılıkla milletinin kucağına, kalbine bağımsızlık aşkını taşıdı, sonra büyük Türk milleti bütün dünyaya nasıl kurtuluş savaşı verilir, nasıl bağımsız olunur, nasıl memleketine sahip çıkılır gösterdi. Bunlar kolay olmadı çünkü o zaman zarfında bütün dünya medyası, para onların elindeydi. İstiklal savaşını en güzel şekilde dile getirmiş olan İstiklal Şairimiz Mehmet Akif'in dediği gibi kimi hindu kimi yamyam, kimi bilmem ne bela bütün dünyadan gelmişler. Büyük Türk milleti büyük bir kararlılıkla Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde büyük bir mücadele verdi ve ne olursa olsun inandığı değerler uğruna nasıl ölünmesi gerektiğini, nasıl bağımsız yaşanması gerektiğini tekrar dünyaya gösterdi.

“KUDRET VE ZAFER BİZLERE MİRAS DEDEMİZDEN”

Bu hep böyle olmuştur, ne diyor bir mehter marşında kudret ve zafer bizlere miras dedemizden. Sonra bizim ülkemizi bölmeye kalktılar, milletimiz bütün şiddetiyle karşı çıktı. Gerek Güneydoğu’daki bölücü harekete karşı, gerek 15 Temmuz’daki hain, satılmış harekete karşı milletimiz kanıyla canıyla tekrar devletine, ülkesine, milletine geleceğine sahip çıktı. Artık 103 sene öncesi gibi değiliz. Savunma sanayimiz gelişti, daha güçlü, daha kararlıyız. Türkiye Cumhuriyeti’nin nice yıllar 19 Mayısları, aynen Mustafa Kemal Atatürk’ün doğum günü olduğu gibi, aynı şevkle, bağımsızlıkla, güç ve kuvvetle kutlamasını diliyorum"

ÖĞRENCİLERDEN MUHTEŞEM GÖSTERİLER

Konuşmaların ardından Mareşal Fevzi Çakmak Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri, günün anlam ve önemini belirten şiirler, spor koreografileri, halk oyunları gösterileri, müzik dinletisi, Atatürk kıyafetleri defilesi, gençliğe hitabe ve gençliğin Ataya cevabı ile coşkulu bir kutlama töreni gerçekleştirdiler.

FARKLI SPOR BRANŞLARINDA EYÜPSULTAN’IN GURURU OLAN GENÇLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Tören sonrası, ulusal ve uluslararası müsabakalarda dereceye girerek Eyüpsultan’ı başarıyla temsil eden öğrencilere ödülleri verildi. Eyüpsultan’ın guru olan genç sporculara ödüllerini Eyüpsultan Kaymakamı İhsan Kara ve Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken takdim etti. Derece yapan sporcuları başarılarından dolayı tebrik ederek, gençlik bayramlarını kutlayan Başkan Deniz Köken, “Daha güzel başarılarını bir dahaki dönemlerde yine alacağız inşallah. Bölgemizdeki bütün ferdi sporları, branşları destekliyoruz. İnşallah Eyüpsultan, Türkiye, Dünya ve Avrupa Şampiyonalarında hem okullarda, hem de kulüplerde dereceler alacak” dedi.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız