27 yıllık lezzet yolculuğu: Sucuoğulları Börek, Pide ve Güveç

Ispanaklı, kıymalı, patatesli, peynirli... Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden birisidir börek. Şehrin yoğun koşturması içinde işe gidenlerin ilk duraklarıdır börekçiler. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte, fırınlardan çıkan biribirinden lezzetli börekler mis gibi kokusuyla sizi davet eder dükkandan içeri...

Eyüpsultan’da Otakçılar Caddesi üzerinde bulunan Sucuoğulları Börek, Pide ve Güveç Salonu’da, börekleri, pideleri, açma ve poğaça çeşitleri ile Eyüpsultanlıları ve müdavimlerini 27 yıldır lezzet yolculuğuna çıkarıyor.

Sucuoğulları Börek, Pide ve Güveç Salonu’nu, 13 yaşında bu mesleğe başlayan ve 40 yıldır işini severek yapan Vahit Sucu ve oğulları tarafından işletiliyor. İlkokuldan çıktıktan sonra, hamur yağurmaya başlayan o gün bugündür işin ilk günkü aşkla devam ettiren Vahit Sucu “Bu iş göründüğü kadar kolay değildir, işin mutfağından gelmiyorsanız yapmanız çok zor. Biz alaylıyız, çırak olarak başladık bugünlere geldik. Bu işleri yapıyorsanız sevmeniz lazım, yoksa başarılı olamazsınız” diyor.

“ÖNCE HİJYEN SONRA GÜLERYÜZ VE KALİTE”

“Bizim için önce hijyen, sonra güleryüz ve kalite” diyen Sucu, “Biz kaliteye ve damak tadına çok dikkat ederiz. Kendim yemediğim hiçbirşeyi müşterime de yedirmem. Damak tadına çok düşkün birisiyim, tüm ürünleri kontrol ederim. Mahşer gününde Cenab-ı Allah’a hesap verebileceğim tek şey de budur. Bu konuda alnım açık. Bir tane müşterim bile sen bana bunu bana neden yedirdin diye yakama yapışamaz” açıklamasını yapıyor.

“DÜKKANIN 25 YILLIK MÜDAVİMLERİ VAR”

İzmit’ten Silivri’ye kadar birçok müşterisi ve 25 senelik müdavimlerin de bulunduğunu vurgulayan Vahit Sucu, sözlerine şöyle devam ediyor:

“İzmit’te oturuyor Topçular’da fabrikaları var. Sabah gelir böreğini poğaçasını alıp giderler. Burada iş yerleri olupta Hadımköy tarafına taşınanlarda burdan alıp giderler. Bizim oraya da dükkan aç diye çok istiyorlar. Ama ben şube açmayı düşünmüyorum. Şube açmak bence kar değil, zarar getirir. Şube açtığınız zaman iki kat iş olacak, kadroyu genişleteceksiniz, kaliteden ödün vermek zorunda kalacaksınız. İşleri kontrol etmek zorlaşır, burada her şey benim kontrolüm altında. O yüzden ben hiç şube açmayı düşünmedim.”

“27 YILDIR KALİTEDEN ÖDÜN VERMEDİK”

Dükkanı açtıkları günden beri hiçbir zaman kaliteden ödün vermediklerini belirten Sucu, şu açıklamalarda bulunuyor:

“Biz böreklerin içinde ince yağ kullanmayız. Kalın margarinle ince yağı birbirine bulaştırmam çünkü mide yakar. Biz her ne kadar maliyetli olsa da o ünlü baklavacıların kullandığı yağdan kullanırız. Bununla ilgili geçen sene çok ilginç bir olaya tanık oldum. Müşterinin birisine kıymalı börek vereyim dedim irkildi. Meğerse yediği kıymalı börekten zehirlenmiş ve hastanelik olmuş. Onbeş senedir ağzına kıymalı börek koymamış. Al bunu dene, bir şey olursa tüm hastane masrafların benden dedim ve ikramda bulundum. Şimdi kiloyla alıyor. Allah razı olsun senden 15 yıldır kıymalı börek yiyemiyordum dedi.”

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız