3. Okumak Güzeldir

DERECEYE GİREN İLK 150 KİTAPSEVERİN TAM LİSTESİ

DERECEYE GİREN EYÜPSULTANLI İLK 100 KİTAPSEVERİN TAM LİSTESİ

3. OKUMAK GÜZELDİR YARIŞMAMIZIN SORULARI VE CEVAP ANAHTARI

SINAV SONUCUNA VE SIRALAMANIZA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, kitap okumayı sevdirmek, Türk Dili ve Edebiyatı'nın seçkin eserlerine ilgiyi artırmak amacıyla bu yıl 3.'sünü düzenlediğimiz "Okumak Güzeldir" Kitap Okuma Yarışmasının kazananları belli oldu.

Sınav, 28 Mayıs Cumartesi günü saat 21:00'de yarisma.eyupsultan.bel.tr internet sitesi üzerinden online olarak gerçekleştirildi.

Toplam 27 bin 534 kişinin başvuruda bulunduğu yarışmada derece giren kitapseverler belli oldu.

1- Fatma Betül Uçar, 48 doğru, Ankara Çankaya

2- Bahar Tuğrul, 48 doğru, İstanbul Esenyurt

3- Güzey Berkem Güven, 44 doğru, İstanbul Bahçelievler

EYÜPSULTAN BİRİNCİSİ DE BELLİ OLDU

Bu yıl farklı olarak Eyüpsultan birincisine de fotoğraf makinası hediye edileceği açıklanmıştı. Eyüpsultan'ın birincisi, 43 doğruyla genel sıralamada 11. olan Asiye Şefika Sümeyye Kapusuz Karakaya oldu.

8. SORU İPTAL EDİLDİ

Beş önemli eserden çoktan seçmeli seçenekli toplam 50 sorunun sorulduğu yarışmada, itiraz sürecinin ardından 8. soru yazım hatası nedeniyle iptal edildi.

Birinci 7 bin 500 TL ve dizüstü bilgisayar, ikinci 5 bin TL ve tablet, üçüncü 3 bin TL ve tablet, Eyüpsultanlılar arasında 1. olan kitapsever fotoğraf makinası, dereceye giren ilk 25 ise 1.000 TL kitap hediye çeki, dereceye giren ilk 100 Eyüpsultanlı yarışmacı çift kişilik boğaz turu, dereceye giren ilk 150 kitapsever ise Müze Kart kazandı.

ÖDÜL TÖRENİ DUYURULACAK

Haziran ayı içerisinde yapılması planlanan ödül töreninin tarihi ve yeri, Belediyemizin internet sitesinden ve Okumak Güzeldir Instagram hesabından duyurulacak.

BEŞ SEÇKİN ESER OKUNDU

Yarışmaya katılmak isteyen vatandaşlar Türk Edebiyat dünyasının önemli eserleri arasında yer alan Mithat Cemal Kuntay’ın “Üç İstanbul”, Falih Rıfkı Atay’ın “Zeytin Dağı”, Ahmet Hamdi Tanpınar’ın “Sahnenin Dışındakiler”, Kemal Tahir’in “Yorgun Savaşçı”, Tarık Buğra’nın “Firavun İmanı” isimli 5 kitabı kendileri temin ederek okudu.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız