Okumak Güzeldir,

Kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, kitap okumayı sevdirmek, Türk Dili ve Edebiyatı'nın seçkin eserlerine ilgiyi artırmak amacıyla bu yıl 4.'sünü düzenlediğimiz Okumak Güzeldir Kitap Okuma Yarışmasının sınavı başarıyla tamamlandı ve daha önceden de açıkladığımız gibi 3 Temmuz 2023 Pazartesi günü sonuçlar açıklanacak.

Herhangi bir problemin yaşanmadığı sınav, 24 Haziran Cumartesi günü saat 21:00'de Belediyemizin internet sitesi üzerinden online olarak gerçekleştirilmişti. Toplam 17 bin 668 kişinin başvuruda bulunduğu yarışmanın cevap anahtarı da yayınlanmıştı.

SORULARA İTİRAZLAR DEĞERLENDİRİLDİ

Sınav sorularına itirazların Yarışma Düzenleme Kurulu tarafından değerlendirilmek üzere 27 Haziran 2023 Salı günü 17:00’ye kadar yarışma mail adresine (okumakguzeldir@eyupsultan.bel.tr) mail olarak iletilmesi gerekiyordu. Bizlere ulaşan 273 mail tek tek incelenmiştir.

İtirazların sonucunda Yarışma Düzenleme Kurulu tarafından şu kararlar alınmıştır:

12. soruda doğru olarak kabul edilen şıkta sıralama hatası nedeniyle (Bilali Habeşi’nin en başta olması gerekiyor)

20. soruda doğru şıkkın yanı sıra diğer şık da bulunan (... eşiyle arasında 40 yaş vardır) ifadenin yanlış olması sebebiyle

24. soruda doğru şıkkın yanı sıra diğer şıkta geçen karakter isimlerinden “Abddülkadir” sehven yazılmıştır, yerine Abdülkerim olması gerektiği sebebiyle

43. soruda cevap şıklarında bulunan maddelerin yanlış yazılması sebebiyle (III yerine IV olacaktı)

iptal edilmiştir.

26. soru cevap anahtarında verilen “Galata’da iki katlı bir handa yer almaktadır” doğru cevabı sehven yanlış işaretlenmiş, doğru cevap “Daireyi boşaltma ve eşyaları taşıma işini uzak akrabalarından birisi üstlenmiştir” olacaktır. Cevap anahtarında yapılan hata düzeltilerek sıralamada ve doğru cevap sayısı ona göre hesaplanmıştır.

Özetle 12, 20, 24 ve 43. sorular iptal edildi, 26. sorunun da doğru cevap şıkkı değişti. Dolayısıyla Okumak Güzeldir Kitap Okuma Yarışması'nın sınavı, 46 soru üzerinden değerlendirilecek. İptal edilen sorularla birlikte sıralama ve doğru sayıları yeniden oluşturuluyor ve gün içerisinde açıklanacak.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız