Okumak Güzeldir,

DERECEYE GİREN İLK 150 KİTAPSEVERİN TAM LİSTESİ

DERECEYE GİREN EYÜPSULTANLI İLK 100 KİTAPSEVERİN TAM LİSTESİ

SINAV SONUCUNA VE SIRALAMANIZA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, kitap okumayı sevdirmek, Türk Dili ve Edebiyatı'nın seçkin eserlerine ilgiyi artırmak amacıyla bu yıl 4.'sünü düzenlediğimiz "Okumak Güzeldir" Kitap Okuma Yarışmasının kazananları belli oldu.

Sınav, 24 Haziran Cumartesi günü saat 21:00'de Belediyenin internet sitesi üzerinden online olarak gerçekleştirildi.

Toplam 17 bin 668 kişinin katıldığı yarışmada derece giren kitapseverler belli oldu.

1- Nuri Şafak Alacalı, 42 doğru, Zonguldak Merkez

2- Asiye Şefika Sümeyye Kapusuz, 41 doğru, İstanbul Eyüpsultan

3- Osman Akgündüz, 41 doğru, İstanbul Fatih

EYÜPSULTAN BİRİNCİSİ DE BELLİ OLDU

Eyüpsultan birincisine de 15 bin TL hediye edileceği açıklanmıştı. Eyüpsultan'ın birincisi, 41 doğruyla genel sıralamada 2. olan Asiye Şefika Sümeyye Kapusuz oldu. Böylelikle Asiye Şefika Sümeyye Kapusuz Türkiye genelinde ikinci olduğu için 20 bin TL ödül kazanmış oldu.

46 SORU ÜZERİNDEN DEĞERLENDİRİLDİ

Beş önemli eserden çoktan seçmeli seçenekli toplam 50 sorunun sorulduğu yarışmada, itiraz sürecinin ardından 12, 20, 24 ve 43. sorular iptal edildi, 26. sorunun da doğru cevap şıkkı değişti. Dolayısıyla Okumak Güzeldir Kitap Okuma Yarışması'nın sınavı, 46 soru üzerinden değerlendirilmiş oldu. Ayrıntılı itiraz açıklaması için tıklayınız.

ÖDÜLLERİN LİSTESİ

Birinci 25 bin, ikinci 20 bin TL, üçüncü 15 bin TL, Eyüpsultanlılar arasında 1. olan kitapsever 15 bin TL, dereceye giren ilk 20 çift kişilik Kapadokya Turu, dereceye giren ilk 100 Eyüpsultanlı yarışmacı çift kişilik boğaz turu, dereceye giren ilk 150 kitapsever ise 200 TL değerinde kitap çeki kazandı.

ÖDÜL TÖRENİ DUYURULACAK

Temmuz ayı içerisinde yapılması planlanan ödül töreninin tarihi ve yeri, Belediyemizin internet sitesinden ve Okumak Güzeldir Instagram hesabından duyurulacak.

BEŞ SEÇKİN ESER OKUNDU

Yarışmaya katılmak isteyen vatandaşlar Türk Edebiyat dünyasının önemli eserleri arasında yer alan Şule Yüksel Şenler'in Huzur Sokağı, Bahaeddin Özkişi'nin Köse Kadı, Abdülhak Şinasi Hisar'ın Fahim Bey ve Biz, Kemal Tahir'in Kurt Kanunu ve Sabahattin Ali'nin Kürk Mantolu Madonna isimli 5 kitabı kendileri temin ederek okudu.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız