fotoğraf yarışması

Eyüpsultan Belediyesi’nin, bu yıl altıncısını düzenlediği Ulusal Fotoğraf Yarışması sonuçlandı. 07 Mart – 31 Mayıs 2022 tarihleri arasında Eyüpsultan’da çekilen fotoğraflarla katılımın sağlandığı yarışma iki ayrı kategoride yapıldı. Ödül töreniyle ilgili ayrıntılar önümüzdeki günlerde paylaşılacak.

YARIŞMADA SERBEST DALDA 543, HİKAYE DALINDA 846 FOTOĞRAF KAYDA ALINDI

Başlığı “Eyüpsultan’da Bahar ve Ramazan”, konusu “Eyüpsultan’da baharla bütünleşen tarih ve maneviyat” olan yarışmaya yoğun bir katılım oldu. Yarışmaya 123 katılımcı serbest dalda 543 fotoğrafla katılırken, hikâye dalında ise 123 konuda 846 eser gönderilerek kayda alındı.

Yarışma jürisi Kazım Zaim, Abdüsselam Ferşatoğlu, Ali İhsan Gülcü ve İzzet Keribar’dan oluştu.

DERECEYE GİRENLERİ BÜYÜK ÖDÜLLER BEKLİYOR

Yarışmada serbest ve hikâye dalında ayrı ayrı ödül veriliyor. Birincilere 8.000 TL, ikincilere 6.000 TL, üçüncülere 4.000 TL ödül konulan yarışmada, ayrıca ödülü 2.500 TL olarak belirlenen 4 adet de Eyüpsultan Belediyesi özel ödülü yer alıyor. Sergi için seçilecek fotoğraflara ise 400 TL satın alma ücreti ödenecek.

JÜRİ DEĞERLENDİRMESİ 10 HAZİRAN 2022 CUMA GÜNÜ YAPILDI

Yeditepe Fotoğraf Derneği işbirliği ile düzenlenen fotoğraf yarışmasına katılımcılar eserlerini şartnamede belirtilen mail adresine gönderdi. Yarışmanın jüri değerlendirmesi 10 Haziran 2022 Cuma günü Eyüpsultan Belediyesi’nde yapıldı ve dereceye giren fotoğraflar seçildi.

DERECEYE GİREN FOTOĞRAFLAR BELLİ OLDU

Serbest dalda Kemal Türk’ün fotoğrafı jüri tarafından birinci seçilirken, Ayhan Güven’in çekmiş olduğu fotoğraf ikinci ve Serap İkiyek’in çekmiş olduğu fotoğraf ise üçüncü oldu.

Eyüpsultan Belediyesi Özel Ödülü’nü kazanan Mükerrem Kalkan oldu.

Hikaye dalında ise; Murat İbranoğlu birinci seçilirken, Meral Kızrak ikinci, Kemal Türk ise üçüncü oldu.

Yarışmanın özel ödülünü kazananlar ise; Arzu İbranoğlu, Levent Bayraktar ve Sezai Özaltın oldu.

Sergileme ödülü kazananlar ise şöyle:

Esengül Alıcı, Alev Ünal, Ahmet Turan Kural, Serdar Kıran, Dilek Aşkın, Gencay Gençbay, Nuri Çoban, Volkan Karagülleoğlu, Seher Bakım, Adem Türkel, Aydın Erel, Murat Bakmaz, Kemal Türk, Arzu İbranoğlu, Sevgi Mersin Ödemiş, Salih Kuş, Nurten Öztürk, Erdem Kaya, Berati Ateş, Ömer Şahin, Necla Özarslan, Murat İbranoğlu, Serap İkiyek, Sare Kural, Sezai Özaltın, Suna Bulut, Deniz Kalaycı, Ahmet Öner, Uğur Çimen, İsmet Danyeli, Ekrem Kalkan

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız