6. Haliç Genç Edebiyat Günleri sona erdi

Eyüpsultan Belediyesi tarafından, edebiyatımızın önemli isimlerini, tecrübeli kalemlerini, edebiyat dünyasından genç yazar ve yazar adaylarını okuyucularla bir araya getiren 6. Haliç Genç Edebiyat Günleri sona erdi.

Gençlerin yeteneklerini ortaya çıkarmak, geliştirmek; okumaya ve yazmaya teşvik etmek amacıyla, Zal Mahmut Paşa Külliyesi’nde düzenlenen etkinliğin son oturumunun konusu Deneme oldu.

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’in katılımıyla gerçekleşen ve Abdullah Yalın Karadağ’ın yönettiği Deneme Oturumu’nun konukları Osman Bayraktar, Zeynep Merdan, Dürdane İsra Çınar ile Dursun Çiçek oldu.

Konuklar oturumda Deneme konusundaki bilgi ve birikimlerini dinleyicilerle paylaştılar, Deneme yazıları hakkında bilgiler aktardılar.

YAZI AKADEMİSİ VE OKUMA ATÖLYESİ YIL SONU KAPANIŞ PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Oturumun ardından ise Eyüpsultan Belediyesi Yazı Akademisi ve Okuma Atölyesi Yıl Sonu Kapanış Programı gerçekleştirildi.

Başkan Deniz Köken, Yazı Akademisi ve Okuma Atölyesi’ni başarıyla tamamlayanlara plaket ve belge verdi.

GENÇLERİN DÜŞÜNDÜKLERİNİ YAZIYA AKTARMALARI ÇOK ÖNEMLİ”

Programda yaptığı konuşmada, düşünen gençlerin düşündüklerini yazıya aktarmalarının çok önemli olduğunun altını çizen Başkan Deniz Köken şunları söyledi:

“Uzun bir yolculuk aslında bu yaptığınız iş. Ama her şeyin kısa anlatılmak istenildiği, sosyal medyada harf kriterlerinin sayılı tutulduğu bir yazışma ortamında sizler bir konuyu uzun uzun anlatacaksınız ve o yazıyı kısa yazışmalara alışmış insanlar okuyacaklar. İkilemin içinde kalacaksınız. Bizim bunu aşmamız lazım ve bu çalışmalarla buna gayret ediyoruz. Bu işte devamlılık çok önemli. İnşaallah bundan sonra bunun akademik bölümüne doğru gitmeye devam ederiz. Gençler şiir yazıyor, roman yazıyor, gençler düşünüyor, kaleme aktarıyor. Düşünen gençlerin düşündüklerini yazıya aktarmaları çok önemli. O yüzden bu konuya çok önem veriyorum. Genç yetenekleri tebrik ediyorum”

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız