Öğrencilerimize Eyüpsultan gezisi

Eyüpsultan Belediyesi, ilçede eğitim gören 7. sınıf öğrencilerini, düzenlediği gezi programıyla, Eyüp Sultan Hazretleri’nden Osmanlı padişahlarına kadar uzanan manevi ve tarihi bir yolculuğa çıkarıyor.

Gezi rotasında; Eyüp Sultan Camii ve türbesi, Cülus yolu, Mihrişah Sultan Türbesi ve imarethanesi, Sultan Reşat Turbesi, Oyuncakçılar Çarşısı, Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi ve Siyavuş Paşa Türbesi, Ebussuud Efendi Haziresi ve Eyüp güvercinleri gibi manevi ve tarihi mekanlar bulunuyor.

Gezi Eyüp Sultan Camii avlusunda başlıyor. Eyüp Sultan Hazretlerinin manevi şahsiyeti etrafında şekillenen Eyüp Sultan tarihinin anlatılmasından sonra cami ve türbe ziyareti gerçekleştiriliyor. Sonrasında ise rehber eşliğinde rota geziliyor.

Öğrencilere yaşadıkları ilçeyi, özellikle manevi ve tarihi açıdan çok daha detaylı bir şekilde tanıtmayı, öğretmeyi amaçlayan gezinin ilk konukları Otakçılar Fatma Mehpare Buluğ Ortaokulu öğrencileri oldu.

Gezi sırasında Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken öğrencileri ziyaret ederek bir süre sohbet etti. Öğrencilere, özellikle gezi ile ilgili değerlendirmelerini soran Başkan Deniz Köken tüm öğrencilere başarılar diledi.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız