Açık havada nikah alanları yapılıyor

Eyüpsultan Belediyesi nikahlara katılan misafirlerin “Temizlik, Maske, Mesafe” kurallarına daha sağlıklı uyabilmeleri için tedbirleri artırıyor.

İçişleri Bakanlığı Covid19 tedbirleri kapsamında nikah salonlarına misafir kabulünü 100 kişiyle sınırlandırdı. Bu kapsamda Eyüpsultan Belediyesi açık alanda yeni nikah yerleri inşa ediyor.

Eyüpsultan Kültür Sanat Merkezi(EKSM) açık alanında yeni nikah yeri ve takı takma alanları yapılmaya başlandı.

1080 METREKARELİK YENİ NİKAH ALANI

Nikah salonuna gelen misafirlerin sosyal mesafeli bir alanda nikah törenlerini gerçekleştirebilmesi için 1080 metrekarelik yeni nikah alanı yapılıyor. Vatandaşları pandemi riskinden korumak için inşa edilen yeni alanlar çok yakında vatandaşın hizmetine sunulacak.

Yeni yapılan alanın 450 metrekaresi nikah töreni düzenlemek için inşa edilirken 280 metrekare ve 350 metrekare olmak üzere iki ayrı takı alanı da oluşturuluyor.