Atatürk'ün sevdiği şarkılar konseri düzenlendi

Eyüpsultan Belediyesi, Eyüp Musiki Vakfı Eyüp’ün Sesleri Topluluğu ile birlikte 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü nedeniyle “Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar Konseri” düzenledi.

Konser, Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, Eyüp Musiki Vakfı Başkanı Nihat İncekara ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla Eyüpsultan Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlendi.

Konserde solistler Sinem Sevindik ve Rıfat Çalışkan, Nihansın Dideden, Burası Muştur, Çökertme Türküsü, Yanık Ömer, Bülbülüm Altın Kafeste, Çalın Davulları gibi eserlerin de aralarında bulunduğu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün en sevdiği şarkıları seslendirdiler.

“BU MİLLET ÇOK ZOR ZAMANLARDA BÜYÜK İŞLER YAPMAYI BAŞARMIŞ”

Konserde bir selamlama konuşması yapan Başkan Deniz Köken, "Konserimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün sevdiği parçalardan oluşuyor. Ben Atatürk'ün vefat ettiği yaştayım. 57 yılda neler yapılabildiğini hepiniz rahat bir şekilde görebiliyorsunuz. 57 yıla büyük şeyler sığabiliyor. Anafartalar’dan Libya’ya, Libya’dan Şam’a, Şam’dan Balkanlara, Sakarya’dan Kocatepe’ye ve oradan da sanattan sanayiye, tarımdan ticarete bir sürü alanda bir sürü şeyler olabiliyormuş. O yüzden umutsuzluk bu millete yakışmaz. Bu millet çok zor zamanlarda büyük işler yapmayı başarmış bir millettir. Bugün yaşadığımız hem biyolojik sıkıntıların hem diğer sorunların altından hep birlikte çıkabileceğimizi net bir şekilde görebiliyoruz. Büyük zamanların büyük insanları olur. O dönemde de o büyük insan bize nasip olmuş. Bugün de sevdiği parçaları biz dinliyoruz. Bugün bir arada olduk ve Atatürk'ü birlikte anıyoruz. Buraya kadar teşrif ettiğiniz için teşekkür ediyorum, ayaklarınıza sağlık" dedi.

Başkan Deniz Köken konuşmasının ardından solistlere çiçek takdim etti.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız