Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri başladı

Kentleri ve belediyeleri sürdürülebilir ulaşım tedbirleri almaya ve desteklemeye teşvik eden, her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında dünyanın her yerinde kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında bir dizi etkinlik düzenlendi.

Türkiye Belediyeler Birliği’nin ulusal koordinatörlüğünü üstlendiği Avrupa Hareketlilik Haftası etkinliklerinin 2020 yılının teması “Herkes için Sıfır Emisyonlu Hareketlilik” olarak belirlendi.

Hafta süresince, belediyelerin ulaşım planlamasının ve toplu ulaşım sisteminin geliştirilmesi, bisiklet ve yaya yollarının artırılması, vatandaşlarına ise bireysel araçlar yerine alternatif ulaşım metotlarıyla seyahat etmesinin teşvik edilmesi amaçlandı.

Bu yıl tüm dünyada 42 ülkede ve 3 binden fazla kente kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası nedeniyle Sarıyer'deki Fuat Paşa Yalısı'nda bir program gerçekleştirildi.

Lansmanda Hareketlilik Haftası ve sürdürülebilir ulaşımla ilgili görüşlerini dile getiren Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, 7 aylık pandemi sürecinin en güzel etkinliği olduğunu dile getirerek şu açıklamaları yaptı:

“Yer yüzü yorulmuştu, dinlenmesi lazımdı. Şimdi kendi kendini dinlendiriyor. Hadise bu aslında. Bir yıllık çalışmanızın karşılığında 1 milyar dolar kazanacaksınız ama 1 yıllık kullanacağınız oksijen miktarı yüzde 50 azalacak deseler hangisini tercih ederiz diye herkes kendine sorması lazım. Çok kazanma uğruna bugün bunları yaşıyoruz. Çok mu kazanalım yoksa bizden sonraki nesillere daha sağlıklı bir ortam mı bırakalım? Bizden sonraki nesillere ne bırakacağımız konusunda doğru karar vermemiz lazım. Çabuk tüketme, her şeyi tüketme hastalığından vazgeçtiğimizde bu virüsün bizi bırakacağına inanıyorum. Bana göre 7 aylık pandemi sürecinin en güzel etkinliği bu etkinlik. Ben bu sürdürülebilir yaşamla ilgili bu çalışmanın pandemi ile de eşdeğer devam edeceğine inanıyorum. Hepinize teşekkür ediyorum”

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız