Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken', Her Kahvehaneye Kitaplık

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’in ilçede kültür alanında hayata geçirdiği projelerden “Her Kahvehaneye Kitaplık” büyük ilgi görüyor.

Vatandaşların kitap okuma alışkanlığını artırmak ve toplum geneline yaymak amacıyla başlatılan proje kapsamında ilçe genelindeki 125 kahvehaneye kitaplık kurulacak.

İlk olarak Nişanca Kahvehanesi’nde başlatılan proje kapsamında bu kez Rami Yeni Mahalle Boşnak Hıdır Bey Caddesi üzerinde bulunan Kardeşler Kıraathanesi’ne kitaplık kuruldu.

Kitaplık açılışı için, Başkan Deniz Köken’in katılımıyla bir program düzenlendi. Programa Seksenler dizisindeki “Bekçi Bekir” rolüyle tanıdığımız sevilen oyuncu Hacı Ali Konuk da katıldı.

“ÇOK YOĞUN BİR TEVECCÜH VAR”

Başkan Deniz Köken, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada gerçekleştirilen projeyle ilgili şunları söyledi:

“Aldığımız izlenimlere göre bu projeye çok yoğun bir teveccüh var. O yüzden hem katılımcılara hem de kahvehane sahibi arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Kahvehane sahibi arkadaşlar bu işe öncülük ettiler.

Mahallelere bir hareket geldi. Nişanca’da kahvehaneye kitaplık açtık büyük ilgi gördü. Şimdi Rami Yeni Mahalle’deyiz. Kademe kademe ilçemizdeki tüm kahvehanelere kitaplıklarını yerleştireceğiz. Dönüşler güzel oldu, diğer mahalleler ‘bize ne zaman geleceksiniz’ diyorlar. O yüzden hız vermek zorunda kaldık.”

“KİTAP OKUMA KAMPANYASI BAŞLATTIK”

“Aynı zamanda kitap okuma kampanyası başlattık. Mayıs ayına kadar 5 kitabı okuyana ödül vereceğiz. Derdimiz insanları başka alışkanlıklardan uzak tutmak. Dijital çağın bize getirdiği faydalar olduğu gibi olumsuz yanları da oldu. Birbirimizle iletişimimizi azalttı, ailemizle, dostlarımızla daha az konuşur olduk.

Bu projelerimize bu yüzden çok önem veriyoruz. Kitap okuyacağız, kelime haznemiz gelişecek. Birbirimizle konuşacağız, yanımızdaki dostlarımızla konuşacağız, dinleyeceğiz. Okudukça daha fazla şeyler konuşmaya başlayacağız. Büyükler burada okuyunca evlere de bunu taşıyacaklar.”

“VATANDAŞLARIMIZI, ÇOCUKLARIMIZI KİTAPLARLA BULUŞTURMAMIZ LAZIM”

“Mahallelere kütüphane açma projemiz var. Eyüpsultan, Alibeyköy, Veysel Karani Havzası ve Kemerburgaz – Göktürk’ten oluşan 4 bölgede birer tane nitelikli kütüphane, mahallelere de küçük kütüphaneler açacağız. Vatandaşlarımızı, çocuklarımızı kitaplarla buluşturmamız lazım.”

Bu arada Bekçi Bekir, iki hafta önce Stuttgart’a gittiğini, Eyüpsultan Belediyesinin kıraathanelere kitaplık projesinden bahsettiğini ve oradaki Türk vatandaşların Stuttgart’a, çocukları için kitaplık istediğini söyledi. Başkan Deniz Köken’de “Yer göstersinler, oraya da yaparız” dedi.

Başkan Deniz Köken açıklamanın ardından, kampanyaya destek vermek amacıyla programa katılan sevilen oyuncu Hacı Ali Konuk ile birlikte kitaplığa kitapları yerleştirdi. Sonrasında ise kahvehane sakinleri ile sohbet edip kitap okumaları konusunda tavsiyelerde bulundu.

Bu arada kahvehanede bulunan vatandaşlar da kitaplık projesini son derece faydalı bulduklarını dile getirerek Başkan Deniz Köken’e teşekkür edip kitaplığa konan ilk kitapları okuyup incelediler.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız