Başkan Deniz Köken deprem bölgesinde

Eyüpsultan Belediyesi, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 04:17'de 7.7; saat 13.24'te Elbistan ilçesinde 7.6 büyüklüğünde meydana gelen iki depremin ardından bölgedeki yaraları sarmak için başlattığı çalışmalara devam ediyor.

Bu arada Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, neler yapılması gerektiğini yerinde tespit edebilmek için deprem bölgesine gitti. Burada incelemelerde bulunan Başkan Deniz Köken, yaptığı tespitler sonucu Eyüpsultan Belediyesi ekiplerinin çalışmalarını ve yardımları ihtiyaçlar doğrultusunda yönlendirecek.

ESAY EKİBİYLE GÖRÜŞÜP BİLGİ ALDI

Başkan Deniz Köken yaptığı incelemeler sırasında, bölgede arama kurtarma çalışmaları yapan Eyüpsultan Afet Yönetim Birimi (ESAY) Arama Kurtarma Ekibi ile de görüşerek çalışmaları hakkında bilgi aldı.

“EYÜPSULTANLILARA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Başkan Deniz Köken sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlarda, depremin olduğu ilk günden itibaren, yaraların sarılmasına destek olan, her türlü ihtiyaç malzemesi desteğinde bulunan tüm Eyüpsultanlılara teşekkür etti.

Başkan Deniz Köken paylaşımlarında, “Depremin yaşandığı ilk andan itibaren gerek gönüllü olarak gerek de maddi ve manevi desteklerinizle ekiplerimize güç veren Eyüpsultanlı komşularımız iyi ki varsınız. Eyüpsultanlı kardeşlerime gösterdikleri hassasiyetten ötürü teşekkür ediyorum. Yaralarımızı hep birlikte saracağız” dedi.

TIR’LAR BÖLGEYE ULAŞTI

Eyüpsultan Belediyesi’nin, Eyüpsultanlıların desteğiyle hazırladığı, yardım malzemelerini taşıyan TIR’lar art arda bölgeye ulaşıyor. Bölgeye ulaşan TIR’larda bulunan yardım malzemeleri vakit kaybedilmeden ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Gönüllüler ve belediye çalışanları her gün var gücüyle çalışarak bölgeye gönderilecek yeni TIR’lara yardım malzemelerini yüklüyorlar.

EKİPLER VE ARAÇLAR BÖLGEDE BÜYÜK BİR ÖZVERİYLE ÇALIŞIYOR

İlk etapta bölgeye gönderilen 13 personel ve 1 Arama Kurtarma Aracı’ndan oluşan Eyüpsultan Afet Yönetim Birimi (ESAY) Arama Kurtarma Ekibi, Mobil Mutfak Aracı, ekskavatör, havuz kasa kamyon, TIR ve çekici, Beko loder, hafif ticari araç ve otobüsten oluşan destek ekibi, AFAD koordinasyonunda çalışmalarını sürdürüyor.

Buna ek olarak 6 personel, 1 adet kamyon, 1 temiz su tankeri, 1 minibüs aracı ve hasta nakil aracı da yine bölgeye gönderildi.

Bölgede en temel ihtiyaçlar arasında bulunan WC ihtiyacını karşılamak için Mobil WC konteynerleri de yola çıkarıldı.

EYÜPSULTANLILAR BÖLGEYE YARDIM İÇİN 24 SAAT ARALIKSIZ ÇALIŞIYOR

Eyüpsultan Kültür ve Sanat Merkezi'nde (EKSM), deprem bölgeleri için yardım çalışmaları da 24 saat devam ediyor. Eyüpsultanlılar; gencinden yaşlısına, gece gündüz demeden yoğun emek harcayarak, vatandaşlardan gelen yardım malzemelerini ayrıştırıyorlar, kolilere koyuyorlar ve TIR’lara yüklüyorlar.

İHTİYAÇ LİSTELERİ GÜNCELLENİYOR

Bölgedeki ihtiyaçlar doğrultusunda ihtiyaç listeleri güncelleniyor. Eyüpsultan Belediyesi, ilçe sakinlerinden yapacakları yardımlarda özellikle güncel ihtiyaç listesinde bulunan; yağ, salça, bakliyat, pirinç, bulgur ve şekere yer vermelerini önemle rica ediyor.

Giyim eşyası olarak gönderilen yardımlar için tüm Eyüpsultanlılara teşekkür eden Eyüpsultan Belediyesi bir süre giyim eşyası kabulüne ara verdiğini belirtiyor.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız