Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, eğitime destek payı

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, ilçede bulunan liselerin son sınıflarında okuyan öğrencilerle Eyüpsultan’da ikamet edip başka ilçelerde bulunan liselerin son sınıflarında okuyan öğrencilere eğitim destek payı vermeye devam ediyor.

Hazırladığı projelerinde, geleceğimizin teminatı olan çocuklara ve gençlere ayrı bir yer ayıran Başkan Deniz Köken, bugün de Refhan Tümer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Şehit Furkan Doğan İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen programlarda, üniversiteye hazırlanan lise son sınıf öğrencilerine 250 TL eğitime destek payı verdi.

BAŞKAN DENİZ KÖKEN’DEN ÖĞRENCİLERE BURS MÜJDESİ

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, Refhan Tümer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda düzenlenen ilk programda yaptığı konuşmada öğrencilere bir de burs müjdesi verdi.

Başkan Deniz Köken burada, üniversitelere girişte kazanılacak başarıya göre burs sistemi getireceğini açıkladı.

Başkan Deniz Köken konuyla ilgili şunları söyledi:

“İlçemizde üniversite kazanma oranına göre bundan sonra en üst puandan aşağıya doğru burs sistemiyle ilgili yenilikler yapacağım inşallah. Bu yıl bütün öğrenci arkadaşlarımın en üst düzeyde başarılı olmalarını ve güzel üniversitelere girmelerini temenni ediyorum. Şehrimizin de üniversiteyi kazanma oranının en üst seviyelerde anılmasını diliyorum.”

MESLEK LİSESİ MİLLİ MESELEDİR”

Konuşmasında meslek liselerine çok önem verdiğini de vurgulayan Başkan Köken sözlerini şöyle sürdürdü:

“Meslek lisesi milli meseledir, devlet meselesidir. Ben Gaziantep Organize Sanayi’nin de başkanlığını yaparken oradaki Anadolu teknik lisesini çok fazla büyüttük ve geliştirdik. Meslek liseleri arasında örnek bir lise oldu. Ben teknik liselerin ağırlığının daha da fazla olmasından yanayım. Almanya’nın teknik liselerinde okuyan öğrenci sayısı 8,5 milyon, bizde 1 milyon 700 bindir.”

NE İŞ OLSA YAPARIM’ DİYEN DEĞİL ‘ŞU İŞLERDE UZMANIM’ DİYEN NESİL YETİŞECEK

"Teknik lise meselesini yabana atmamak lazım. Hükümetimiz bu konuda ciddi bir çalışma yapıyor. Sebebi de kalkınmanın, gelişmenin modeli kalifiye insan yetiştirmek. Yani ‘Ne iş olsa yaparım’ diyen bir nesil değil ben şu işlerde uzmanım diyen nesil arkadan gelince Endüstri 4.0’ı yakalarız."

Her iki okulda da yaptığı konuşmaların ardından öğrencilere eğitim desteklerini veren Başkan Deniz Köken daha sonra birlikte fotoğraf çektirdi.

27 MAYIS’A KADAR DEVAM EDECEK

Eyüpsultan Belediyesi’nin eğitime destek payı dağıtımları, 27 Mayıs Pazartesi gününe kadar devam edecek.

Eyüpsultan’da oturup ilçe dışında eğitim gören lise son sınıf öğrencilerine ise 25 Mayıs Cumartesi günü saat 12:00’de ise Eyüpsultan Kültür Sanat Merkezi’nde (EKSM) düzenlenecek programla eğitime destek payları dağıtılacak.

Eyüpsultan Belediyesi bu sene ilçedeki 4.203 lise son sınıf öğrencisine toplam 1.075.000 TL eğitime destek payı verecek.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız