Eyüpsultan Belediye Başkan Yardımcısı Dr. İsmail Uysal, Güzeltepe Gençlik Merkezi, Başarı Hikayeleri Programı

Eyüpsultan Belediye Başkan Yardımcısı Dr. İsmail Uysal, Eyüpsultan Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı Güzeltepe Gençlik Merkezi tarafından düzenlenen “Başarı Hikayeleri Programı”na konuk oldu.

Gençlik merkezinin konferans salonunda düzenlenen ve moderatörlüğünü Güzeltepe Gençlik Merkezi Tarih Öğretmeni Elif Çetin’in yaptığı programda Başkan Yardımcısı Uysal, tecrübelerini öğrencilerle paylaştı.

“ŞANS, GELEN FIRSATLARA HAZIR OLMAK DEMEKTİR”

Her ay, kendi alanlarında başarıyı yakalamış farklı konukların davet edildiği ve bu ay dördüncüsü düzenlenen programda konuşmasına, öğrencilere “Şans nedir?” sorusunu yönelterek başlayan Başkan Yardımcısı İsmail Uysal şunları söyledi:

“Şans gelen fırsatlara hazır olmak demektir. Bir fırsat gelmiş, sen o fırsata konum olarak, kapasite olarak, bilgi olarak, donanım olarak hazır değilsen o fırsattan istifade edemezsin. İnsanın başına hayatı boyunca her zaman şans dediğimiz şey gelmez, fırsatlar gelmez. Önemli olan bu fırsatlar önümüze çıktığında iyi değerlendirmektir.

Bu fırsatlara hazırsak, bu fırsatları değerlendiririz. Üniversite sınavına girmek bir şanstır, fırsattır. Hayatın dönüm noktası için fırsattır. Eğer siz üniversite sınavlarına bilgi, beceri olarak hazırsanız o fırsatı değerlendirirseniz. Önünüze yepyeni ufuklar açılır. İş hayatı da öyledir. Size bir takım fırsatlar, imkânlar sunarlar, bir yere talip olursunuz ama donanımınıza bakarlar, bilginize bakarlar. Hazırsan o yere gelirsin.”

“EN ÖNEMLİ DÖNÜM NOKTANIZ ÜNİVERSİTE SINAVLARI, LÜTFEN BU FIRSATA HAZIR HALE GELİN”

Konuşmasında özellikle üniversiteye hazırlanan gençlere yönelik nasihatlerde de bulunan Başkan Yardımcısı Uysal, şöyle devam etti:

“Önünüzdeki günleri çok iyi değerlendirin. Dışarıda hayal bile edemediğiniz bir hayat var. Şu an lise öğrencisisiniz. Sizin hayatınızı değiştirebilecek en önemli dönüm noktanız üniversite sınavları. Lütfen bu fırsata hazır hale gelin, bu fırsatı iyi değerlendirin. Türkiye’nin çok iyi liseleriyle yarışacağız, onlara karşı hiçbir şansımız yok diye düşünmeyin.

Ben bunu her yerde söylüyorum; başarı dediğimiz şey kişinin IQ seviyesini yani kişinin zekâsını konu tekrarı ile çarpmaktır. Yani, mesela benim IQ seviyem 100, ben iki kere okuyup öğrenirim, senin IQ seviyen 120 sen bir kere okuyup öğrenirsin. Gerekirse beş sefer okuyun öğrenin. İstediğiniz yeri kazanana kadar, başarana kadar çalışın.”

“KİMYA DERSİ GÖRMEDİK”

Kendisinin imam hatip lisesi mezunu olduğundan ve 80 öncesi dönemdeki zorluklardan bahseden Başkan Yardımcısı Uysal sözlerini şöyle sürdürdü:

“İmam hatip liselerinde meslek dersleri ağırlıklıydı, kimya dersi diye bir şey görmedik. Biyoloji dersine Fatih’te diş hekimi vardı, o giriyordu. Orta sınıflara fen dersine giren hoca bize fizik dersine girerdi. Böyle bir ortamda mezun olduk ve bizim mezun olduğumuz sınıftan 3 tane tıp doktoru, uçak mühendisi çıktı.”

“GÜNÜMÜZDE İKİ YABANCI DİL BİLMEK, BİLGİSAYARA HÂKİM OLMAK LAZIM”

“1987 yılında fizik hocamız vardı, bize iyi şekilde bir yabancı dil öğrenin, iyi derecede bilgisayarı öğrenin derdi. Şu an iki yabancı dili iyi şekilde öğrenin diyorlar. Bilgisayarı iyi şekilde öğrenmek lazım, bilgisayara hâkim olmak lazım.”

“SOSYAL HAYAT MUTLAKA OLACAK”

“Moral ve motivasyon konusunda çevre faktörü çok önemli. Başarı için sosyal faaliyetler çok önemli. Sosyal faaliyetleri dışarda tutarsanız başarının gelmesi çok zor. Sosyal hayat mutlaka olacak.”

Meslek hayatı boyunca başından geçen acı tatlı deneyimlerini, mesleki tecrübelerini, siyasete girişini, hayatı boyunca unutamayacağı anılarını da öğrencilerle paylaşan Başkan Yardımcısı Uysal, program sonunda ise salonda bulunan öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Güzeltepe Gençlik Merkezi personeli de Başkan Yardımcısı İsmail Uysal’a, gençlik merkezinde ders gören öğrencilerinin yapmış olduğu Kız Kulesi tablosunu hediye etti.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız