Eyüpsultan Belediyesi, AFAD, Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer Tehditler, KBRN

Eyüpsultan Belediyesi personeline, İstanbul Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer Tehditler (KBRN) konusunda eğitim verildi.

Eğitimde ayrıca “Şüpheli Postalar” konusunda da bilgilendirme yapıldı.

Eğitimi, AFAD KBRN ve Şüpheli Posta Uzmanı Kimya Mühendisi Seval Dedeoğlu verdi.

Dedeoğlu eğitimde, öncelikle kimyasal, biyolojik, radyolojik, nükleer tehditler ve şüpheli postalar konusunda bilgi verdi.

Anlatımlarında video gösterimi yaparak saldırı türleri hakkında örnekler veren Dedeoğlu; bu tür saldırılar öncesi, saldırı anı ve sonrası neler yapılması gerektiğini detaylı bir şekilde aktardı.

Herhangi bir saldırıya maruz kalındığında, saldırının türüne göre ne belirtiler gösterdiği, bu belirtilere göre yapılması gerekenler de anlatıldı.