Berat Kandili Özel Programı

Eyüpsultan Belediyesi Berat Kandili sebebiyle, canlı olarak özel bir program yayınladı.

Eyüpsultan Belediyesi Sertarikzade Kültür ve Sanat Merkezi'nde, Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’in katılımıyla, belediyenin sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanan “Helva Sohbetleri – Berat Kandili Özel Programı” Kur’an-ı Kerim kıraatiyle başladı.

BAŞKAN DENİZ KÖKEN KAZASIZ BELASIZ BİR YIL TEMENNİSİNDE BULUNDU

Prof. Dr. Mim Kemal Öke’nin sunduğu programda Başkan Deniz Köken, Berat Gecesi’nin sağlık, huzur ve bereket getirmesi temennisinde bulunarak başladığı konuşmasında, “İzleyicilerimizin Berat Gecesi’ni tebrik ediyorum. Regaip Kandili’yle başladık, Miraç Kandili’yle devam ettik, bu akşam Berat Kandili. 15 gün sonra Ramazan ayını ve sonrasında Kadir gecesini idrak edeceğiz. Pandemiden çıkmamız için dualar edelim. Dua ederken kurallara da harfiyen uymamız gerektiğini bilmemiz lazım. Herkese kazasız belasız bir yıl temennisinde bulunuyorum. Bu geceden sonraki bir yılımızın hayırla geçmesini, iman ve Kur'an ile geçmesini temenni ediyorum. Civarımızda dökülen kanların durmasına, bütün sıkıntıların bitmesine vesile olmasını Cenabı Hak’tan temenni ediyorum” dedi.

Programda Salavat-ı Şerifler, kasideler okundu, neyzen Ender Doğan ekibiyle birlikte ilahiler seslendirdi.

Kandillerin, Berat Gecesi’nin ne anlama geldiği, üç ayların ve Ramazan ayının faziletlerinin konuşuldu programda üzerimizdeki hastalıklardan, sıkıntılardan kurtulmamız için dualar edildi.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız