Bilgi Evleri ve Gençlik Merkezleri'nde Eğitim Yılı Başladı

Eyüpsultan Belediyesinin, ilçede yaşayan 5 – 25 yaş arası çocuk ve gençlerin, hem sosyal gelişimlerine, hem el becerilerinin gelişimine hem de eğitimlerine katkı amacıyla hizmete aldığı Bilgi Evleri ve Gençlik Merkezleri’nde yeni eğitim yılı başladı.

İlçedeki çocukların ve gençlerin enerjilerini, becerilerini doğru yönde kullanmalarına olanak sağlayanve böylelikle yeteneklerini keşfetmelerine imkan tanıyan Bilgi Evleri ve Gençlik Merkezleri’nin eğitim yılının başlamasıyla ilgili olarak Yeşilpınar Bilgi Evi’nin bulunduğu Şerife Bacı Parkı’nda bir program düzenlendi.

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’in katılımıyla düzenlenen program Mehter takımının konseriyle başladı. Ardından sihirbazlık gösterisi, Bilgi Evleri öğrencilerinden oluşan koro ile Bilgi Evi öğrencilerinin velilerinden şarkı dinletisi ve Karate gösterisi gerçekleştirildi.

“SENEYE DAHA ÇOK GENCİMİZE ULAŞMAYA GAYRET EDECEĞİZ”

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken yaptığı konuşmada şunları söyledi; “11 Bilgi Evi, 5 tane Gençlik Merkezimizde verilen hizmetlerden yaklaşık 5 bin gencimiz ve çocuğumuz yararlanacaklar. Çok talep var, 3 bin civarında da yedekte bekleyen var. O yüzden bu yılki yatırım programımızı bu çalışmaları yoğunlaştırmaya ayırıyoruz. Yeşilpınar’ın alt tarafındaki 5 derslikli Gençlik Merkezimizi, caminin yakınındaki yerine taşıyacağız. Yeşilpınar Mehmet Akif Gençlik Merkezi’ni bir dahaki sene hizmete açacağız. Orada 10 derslik olacak. Bilgi Evi ve Gençlik Merkezleri içinde de ESMEK’leri kurduk. Bu sene tüm bu hizmetlerimizle ilgili 5 bin 300 civarında kaydımız var. Seneye inşallah 10 bin kişilik eğitim ordumuzun tamamı Eyüpsultan halkına hizmet verir hale gelecek. Hem derslik imkanlarını hem sayıyı çoğaltıp daha çok gencimize ulaşmaya gayret edeceğiz.”

“YÜZME HAVUZLARINI HİZMETE AÇACAGIZ"

Başkan Deniz Köken Eyüpsultan'da iki tane yüzme havuzunu Spor Toto teşkilatı ile beraber hizmete açacaklarını kaudetti.

“ORDUMUZA SINIR HAREKATINDA MUZAFFERİYETLER TEMENNİ EDİYORUM”

Konuşmasının sonunda ise kahraman Mehmetçiklerimize, sınır harekatında muzafferiyetler temennisinde bulunan Başkan Deniz Köken; “Allah yar ve yardımcıları olsun” dedi.

Başkan Deniz Köken’in konuşmasının ardından ise gökyüzüne onlarca güvercin uçuruldu.

Başkan Deniz Köken açılış programı sonrası alanda kurulan Bilgi Evleri ve Sanat Sergilerini gezerek yapılan çalışmaları inceledi.

ÖĞRENCİNİN KİŞİLİĞİNE, YETENEĞİNE, HEDEFİNE ÖNCELİK VERİLİYOR

Eyüpsultan Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Bilgi Evleri ve Gençlik Merkezleri’nde verilen eğitimlerin en önemli özelliği, eğitimde bilgiden çok öğrencinin kişiliğine, yeteneğine, hedefine öncelik vermesidir. Faaliyetlerin tümü “Kendini inşa etmek” biçiminde ifade edilen asıl amaca göre kurgulanmıştır. Örgün eğitimi destekleyici hizmetlerle 5-25 yaş arasındaki hedef kitlenin kişilik ve yetenek gelişimine odaklanmıştır.

Eğitimlerde, çocukların ve gençlerin kadim değerlerle olan ilişkilerini yeniden tesis etmeleri de sağlanıyor.

11 BİLGİ EVİ, 5 GENÇLİK MERKEZİ, 3 BİLİŞİM AKADEMİSİ ve 2 SPOR KOMPLEKSİ BULUNUYOR

Eyüpsultan Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı 11 Bilgi Evi ve 5 Gençlik Merkezi olmak üzere toplam 16 merkezde eğitim veriliyor.

Ayrıca müdürlüğe bağlı hizmet veren merkezler arasında 2 spor kompleksi, 5 Hanımlar Spor Salonu ve 4 Hanımlar Okul Salonu ile 11 merkez de bulunuyor.

KAÇINCI SINIFLARA EĞİTİM VERİLİYOR?

Evde değerler eğitiminden 1-5’inci sınıflar yararlanırken bilgi evlerinden 4-8’inci, gençlik merkezlerinden 9-12’inci sınıflar faydalanabiliyor.

63 BİN ÖĞRENCİYE EĞİTİM VERİLDİ

Eyüpsultan Belediyesi bilgi evleri, gençlik merkezleri ve spor komplekslerinde şimdiye kadar 63 bin 741 öğrenciye eğitim verildi.

YENİ DÖNEMDE YÜKSEK ORANDA TALEP VAR

Yeni eğitim yılında da bilgi evleri, gençlik merkezleri, Bilişim Akademi, Dil Evi ve Ali Kuşçu Uzay Evi ve spor komplekslerindeki eğitimlere katılım için çok sayıda başvuru yapıldı.

Gençlik merkezlerine bin 532 kişi, bilgi evlerine 3 bin 541 kişi, Bilişim Akademi’ye 258 kişi, Dil Evi’ne 221 kişi, Ali Kuşçu Uzay Evi’ne ise 48 kişi başvuruda bulundu.

Ayrıca spor kompleksleri de halen bin 200 kişiye hizmet veriyor.

Bilgi evleri, gençlik merkezleri, Bilişim Akademisi ve spor komplekslerinin hizmet verdiği noktalar şöyle;

Bilgi Evleri

  1. Akşemsettin Bilgi Evi
  2. Alibeyköy Bilgi Evi
  3. Düğmeciler Bilgi Evi
  4. Karadolap Bilgi Evi
  5. Kemerburgaz Bilgi Evi
  6. Nişanca Bilgi Evi
  7. Silahtarağa Bilgi Evi
  8. Şehit Musa Özalkan Rami Bilgi Evi
  9. Güzeltepe Bilgi Evi
  10. Yeşilpınar Bilgi Evi
  11. Pirinççi Bilgi Evi

Gençlik Merkezleri

  1. Eyüpsultan Gençlik Merkezi
  2. Yeşilpınar Gençlik Merkezi
  3. Güzeltepe Gençlik Merkezi
  4. Pirinççi Gençlik Merkezi
  5. Simurg Dil Evi

Bilişim Akademi

  1. Drone Okulu
  2. Robot Okulu
  3. Ali Kuşçu Uzay Evi

Spor Tesisleri

  1. Alibeyköy Spor Kompleksi
  2. Şehit Osman Yumuk Spor Kompleksi

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız