Can Dostlarımız Bize Emanet

Eyüpsultan Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, sokakta yaşayan minik dostlarımızı unutmuyor.

Veteriner İşleri Müdürlüğü ilçe genelinde yiyecek bulmakta zorluk çeken sokak hayvanlarının yardımına koşarak “Siz Evdeyken Can Dostlarımız Bize Emanet” sloganıyla çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Ekipler, Koronavirüs salgını sonrası vatandaşların “Evde Kal” çağrısına uyarak evlerinden çıkamaması nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan sahipsiz hayvanların beslenme ve tedavi çalışmalarını sürdürüyor.

Sokakta yaşayan sahipsiz hayvanları besleme çalışması kapsamında belirli noktalara konan mama makineleri dolduruluyor, sokaklar dolaşılarak can dostlarımız için, kolayca ulaşabilecekleri yerlere mamalar konuluyor.

Sokaktaki can dostlarımızın hiç yalnız bırakılmadıklarını, Eyüpsultan’ın her köşesine mamalar bırakıldığını ifade eden Başkan Deniz Köken, şu açıklamaları yaptı: “Biliyorsunuz Eyüpsultan sokak hayvanları konusunda İstanbul’u en yoğun ilçesi. Gerek biz belediye olarak, gerekse mahalle sakinleri ve esnaflarımız sokaktaki dostlarımızın bakımlarıyla ilgileniyor. Esnaflar dükkanları kapatınca, mahalle sakinleri de evlerine girince sokak hayvanları aç kalmaya başladı. Biz de ‘Siz Evdeyken Can Dostlarımız Bize Emanet’ diyerek bir çalışma başlattık ve Veterinerlik İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz, belirli noktalara mamalar bırakıp, mama makinelerini doldurdular.”

Rutin bir şekilde devam eden besleme çalışmaları kapsamında bugün (5 Nisan Pazar) Alibeyköy, Göktürk ve Eyüpsultan Merkez’de sokaktaki dostlarımız için mamalar bırakılıp beslenme çalışmaları yapıldı.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız