“Çevre ve Sıfır Atık” Eğitiminde İlk Etap Tamamlandı

Eyüpsultan Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından, ilçede bulunan çocuklara ve gençlere yönelik, çevre bilincini kazandırmak, bu sayede daha temiz bir çevre, daha yaşanabilir bir ortam oluşturmak amacıyla başlatılan eğitimlerin, ilkokul öğrencilerine yönelik olan ilk etabı tamamlandı.

22 BİN 800 İLKOKUL ÖĞRENCİSİ ÇEVRE VE SIFIR ATIK EĞİTİMİ ALDI

Eğitimlerin ilk etabında, ilçe genelinde bulunan 31 ilkokulda eğitim gören 22 bin 800 öğrenciye, 24.02.2020 ile 04.03.2020 tarihleri arasında “Çevre ve Sıfır Atık” konulu eğitim verildi.

Eğitimler, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü’nden öğrenciler tarafından verildi.

Eğitimlerde, eğitici videolar gösterildi, atık, evsel atık, organik atık, çevre kirliliği, sıfır atık ve geri dönüşüm gibi konular görseller eşliğinde öğrencilere anlatıldı. Öğrencilerin anlatılan konularla ilgili akıllarına takılan sorulara da cevaplar verildi.

İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNE SON EĞİTİM AKPINAR’DA

İlkokul öğrencilerine yönelik eğitimlerin sonuncusu Eyüpsultan Akpınar İlkokulu’nda gerçekleşti. Burada verilen eğitim sırasında, akılda kalıcı olmasını sağlamak amacıyla, öğrencilere sahnede uygulama yaptırıldı. Öğrenciler kendilerine verilen atıkları türlerine göre kutulara attılar.

Eğitim sonunda ise eğitimciler ve öğrenciler okul önünde hep birlikte fotoğraf çektirdiler.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız