Çocuklar Parklara Kavuştu

Eyüpsultan Belediyesi, gençlerin ve çocukların sokağa çıkma serbestisi öncesi parkları yeniden dezenfekte ederek temizleme çalışmalarını gerçekleştirdi. 6 Mayıs tarihli, 65 Yaş ve Üzeri/20 Yaş Altı/Kronik Rahatsızlığı Bulunan Kişilerin Sokağa Çıkma Kısıtlaması İstisnası Genelgesi çerçevesinde, 13 Mayıs Çarşamba günü, 11.00-15.00 saatleri arasında yürüme mesafesiyle sınırlı olmak, sosyal mesafe kuralına riayet etmek ve maske takmak kaydıyla 0-14 yaş aralığında olan çocuklar yürüme mesafesiyle sınırlı olarak dışarı çıktılar.

Bu genelge üzerine Eyüpsultan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, sabah erken saatlerde çocukların sokağa çıkma serbesti öncesi parkları yeniden dezenfekte etti. Dezenfekte işlemi, belirli bir süre de olsa sokağa çıkarak açık havada dolaşma imkanı bulan çocukların parklarda gönül rahatlığıyla oynamaları ve temiz hava almaları içi yapılıyor. Çalışma kapsamında ilçede bulunan tüm parklar temizlendi ve dezenfekte edildi.

15-20 YAŞ GRUBU GENÇLER 15 MAYIS’TA SOKAĞA ÇIKABİLECEK

20 yaş altı için sokağa çıkma şartları daha sağlıklı olsun diye iki gruba ayrıldı. İlk grup olan 0-14 yaş grubu bugün (13 Mayıs 2020) sokağa çıkabiliyorken 15-20 yaş grubu ise 15 Mayıs Cuma günü, yine aynı şartlarda ve aynı saatlerde dışarı çıkıp hava alıp dinlenebilecek. Kurallara riayet düzeyine bakılarak, 20 yaş altı da 20 Mayıs Çarşamba ve 22 Mayıs Cuma günlerinde sokağa çıkmayı sürdürecek.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız