Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rami Kışlası'nda incelemelerde bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin en büyük kütüphanesinin kurulacağı Rami Kışlası'nı ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Restorasyon çalışmaları devam eden Rami Kışlası’nda yetkililerden bilgi alan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken de eşlik etti.

Çalışmaları 2014 yılının 9. ayında başlayan kışla, bünyesinde barındırdığı müze, kütüphane ve 200 bin metrekarelik peyzaj düzenlemesiyle İstanbul'un en önemli odak noktalarından biri olmaya aday gösteriliyor.

10 MİLYON KİTAP KAPASİTELİ DEV KÜTÜPHANE

Türkiye'nin tarihini gözler önüne serecek bir 'Şehir Müzesi' olarak hizmete alınacak kışlada ayrıca yaklaşık 10 milyon kitap kapasiteli dev bir kütüphanenin kurulması planlanıyor.

Proje kapsamında, tarihi binanın yeri, boyutları, ulaşılabilirliği, müze programına uygunluğu göz önünde bulundurularak “Şehir Müzesi” olarak tasarlanan Rami Kışlası'nda ziyaretçilerin gezebileceği büyük bir avlu ve iç mekanlar da inşa ediliyor. Koridorlarla geçişlerin sağlanacağı avluda, sergi ve toplantı salonları ile gezi mekanları da yapılıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığınca yürütülen proje çalışması bittiğinde İstanbul’un kültür ve sanat alanında çekim noktalarından biri haline gelmesi beklenen Rami Kışlası'nda milyonlarca kitap okurların istifadesine sunulacak.

BİN 240 ARAÇLIK OTOPARK

250 senelik geçmişi olan ve müze, kütüphane, restoranlar, alışveriş mekanları ile 200 dönümlük peyzaj düzenlemesini içeren kışladaki restorasyon çalışmaları tamamlandığında 990 toptancı dükkanı, banka ve restoranlardan oluşan 120 ticari mekana ev sahipliği yapmış olacak. Ayrıca ziyaretçiler için 541 araçlık kapalı, 634 araçlık açık, 65 TIR olmak üzere toplam bin 240 araçlık otopark da yer alacak.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız