Deneme Sınavlarına, Eyüpsultanlı Öğrenciler Yoğun İlgi Gösterdi

Eyüpsultan Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü, Koronavirüs salgını nedeniyle evlerinde eğitim gören öğrencilerin eğitimlerinin aksamaması, eğitimlerine katkı sağlaması için çok yönlü olarak çalışmalar sürdürüyor.

Youtube sayfası üzerinden online eğitim hizmetine devam eden Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü, Eyüpsultanlı öğrenciler için yeni bir hizmeti daha hayata geçirerek “Senin Evin, Senin Sınavın” sloganıyla Online Deneme Sınavları gerçekleştiriyor.

Hem liselere giriş hem de üniversiteye giriş sınavları için yapılan deneme sınavları, öğrencilerin bu sınavlara daha iyi hazırlanmaları, sınavlarla ilgili tecrübe edinmeleri amacıyla gerçekleştiriliyor.

BAŞARIYI EVDEN YAKALA

Eyüpsultanlı öğrencilerin sınavlara hazırlık sürecinde geri kalmaması için yapılan online deneme sınavları için Eyüpsultan Belediyesi “Başarıyı Evden Yakala!” diyor.

LGS VE TYT DENEME SINAVLARI HAFTA SONU YAPILDI

Online Deneme Sınavları’ndan LGS (Liselere Geçiş Sınavı) 11 Nisan Cumartesi günü yapıldı. TYT (Temel Yeterlilik Testi) ise 12 Nisan Pazar günü yapıldı.

Deneme sınavları saat 10.00 ile 17.00 arasında gerçekleştirildi.

YÜZDE 50 KATILIM OLDU

Deneme sınavlarına Eyüpsultanlı öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Eyüpsultanlı öğrencilerin %50’si deneme sınavlara katılım sağladı. İlçede 4 binin üzerinde bulunan 8. sınıf öğrencilerinden 2 bin 58 öğrenci LGS deneme sınavına katıldı.

120 sorunun sorulduğu TYT deneme sınavına ise bin 268 öğrenci katıldı.

AYT 19 NİSAN’DA YAPILACAK

AYT (Alan Yeterlilik Testi) 19 Nisan Pazar günü yapılacak.

Öğrenciler sınava sinav.eyupsultan.bel.tr adresinden katılabilecek.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız