Deprem ve Doğal Afetler İçin Toplanma Noktaları

Eyüpsultan Belediyesi, olası bir depreme karşı hazırlık çalışmalarını geçtiğimiz yıl tamamlamıştı.

Konu ile ilgili olarak Eyüpsultan Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü bünyesinde kurulan Eyüp Sultan Afet Yönetim Birimi (ESAY) büyük bir titizlikle çalışmalar gerçekleştirdi.

Çalışmalarda tüm detaylar ele alınarak doğal afetler sırasında ve sonrasında yapılması gerekenlerle ilgili senaryolar hazırlandı, planlar ve organizasyon oluşturuldu.

TOPLANMA ALANLARI VE GEÇİCİ BARINMA MERKEZLERİ BELİRLENDİ

Bu çalışmaların yanı sıra ilçede Afet Sonrası Toplanma Alanları ve Acil Toplanma Alanları belirlendi.

Deprem gibi olası bir afette vatandaşların toplanmaları için 95 alan belirlendi, bu alanlara "Acil Toplanma Alanı" levhaları konuldu. Ayrıca, deprem sırasında ve sonrasında yapılacakların anlatıldığı 40 adet bilgilendirme panosu hazırlandı.

Bu bilgilendirme panoları da ilçede bulunan muhtarlık binalarına ve acil toplanma alanlarına asılıyor. Bu arada yine doğal afet sonrası vatandaşların kullanımı için geçici barınma merkezleri de belirlendi.

TOPLANMA ALANLARI İÇİN TIKLAYINIZ.