Dünya Diyabet Günü Farkındalık Etkinliği düzenlendi

Eyüpsultan Belediyesi, Eyüpsultan İlçe Sağlık Müdürlüğü ile, “14 Kasım Dünya Diyabet Günü” ve “1 – 30 Kasım Akciğer Kanseri Farkındalık Ayı” nedeniyle ortaklaşa bir etkinlik düzenledi.

Dünya Diyabet Günü, Akciğer Kanseri Farkındalık Ayı ve organ bağışı konularında vatandaşları bilinçlendirmek, farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen etkinlik kapsamında Eyüp Sultan Camii Meydanı’na stantlar kuruldu.

Kurulan stantlarda, vatandaşlara ücretsiz olarak vücut yağ, kas analiz ölçümleri, şeker ölçümleri yapıldı, kanser taramaları, sağlıklı beslenme ve organ bağışı konusunda bilgiler verildi.

Eyüpsultan Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Uysal da kurulan stantları ziyaret ederek yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.