Eyüpsultan Belediyesi “Dünya Kanser Günü” farkındalık eğitimi

Dünya Kanser Günü’nde, kanser ile ilgili farkındalık ve bilinç düzeyinin artmasını sağlamak, kansere karşı mücadelede önemli bir adım olan doğru bilinen yanlışlardan kurtulmak ve doğruların herkese ulaşmasını hedeflemek amacıyla dünya genelinde bir takım etkinlikler düzenleniyor.

Eyüpsultan Belediyesi de “Dünya Kanser Günü” nedeniyle farkındalık eğitimi düzenledi.

Belediye personeline yönelik olarak düzenlenen eğitim Eyüpsultan Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirildi.

Eyüpsultan İlçe Sağlık Müdürlüğü’nde görevli Dr. Petek Kaya tarafından verilen ve kanserin erken teşhis sayesinde ‘Önlenebilir Bir Hastalık’ olduğuna vurgu yapılan eğitimde; kanser türleri, ülkemizde en sık görülen kanser türleri, ülkemizde yürütülen “Kanserde Erken Teşhis” programları, kanser taramaları, etkenler ve risk faktörleri gibi konular anlatıldı.