Cumhuriyetin ilanının 96. yıl dönümü, Edirnekapı Şehitliği, anma

Cumhuriyetin ilanının 96. yıl dönümü nedeniyle Edirnekapı Şehitliği’nde bir program düzenlendi.

Düzenlenen programa Eyüpsultan Kaymakamı İhsan Kara, Eyüpsultan Belediye Başkan Yardımcısı Zekeriya Yıldız, Eyüpsultan İlçe Jandarma Komutanı Sadık Tatar, ilçede bulunan kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Programda ilk olarak vatanı, bayrağı için canını feda eden şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı.

Ardından hem şehitlerimiz hem de yurt içinde ve sınır ötesinde görev yapan Mehmetçiklerin muzafferiyeti için dualar edildi.

Sonrasında ise şehitlerin kabirleri ziyaret edildi. Kabirlere karanfiller bırakılarak Fatihalar okundu.

Ardından Eyüpsultan Kaymakamlık Binası önündeki programa geçildi. Kaymakamlık binası önündeki programda öncelikle Atatürk anıtına çelenk konuldu, Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Buradaki programa Eyüpsultan Kaymakamı İhsan Kara ile birlikte Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, Filistin Devleti İstanbul Başkonsolosu Hanaa Aburamadan, Garnizon Komutanı Tank Albay Ahmet Şükrü Sırt, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Sadık Tatar, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Ergül Çetin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Öğütçü, siyasi parti temsilcileri, STK’lar, ilçede bulunan okullar ve daire amirleri katıldı.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız