Engelli vatandaşlarımıza evde temizlik hizmeti

Eyüpsultan'da yalnız yaşayan kimsesiz, engelli, ihtiyaç sahibi temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olan, 65 yaş üzeri yaşlı vatandaşların ev temizliği Yaşlı ve Engelli Hizmetleri Birimi tarafından düzenli olarak yapılmaya devam ediyor.

Yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşların evlerinin temizliği bayramlar gibi özel günler haricinde de rutin olarak 2 haftada bir gerçekleştiriliyor. Ekipler tarafından tespit edilen 200’e yakın vatandaşın evi hiç bir nokta göz ardı edilmeden, köşe bucak temizlenerek pırıl pırıl hale getiriliyor.

Evde temizlik hizmetinden kimsesiz ve ihtiyaç sahibi ailelerin yanısıra, engelli vatandaşlarımızda yararlanıyor. Engelli vatandaşların hayatına kolaylıklar getiren bu hizmetten 5. Levent Mahallesi’nde oturan doğuştan görme engelli olan Nurcan - Recep İlnam çifti de yararlanıyor.

ÇOK GÜZEL BİR HİZMET”

Belediye de çalışan bir yakınlarının vasıtasıyla evde temizlik hizmetinden haberdar olduklarını söyleyen 52 yaşındaki Recep İlnam, “Çok güzel bir hizmet, belediyemizin engelli ve yaşlıların yanında olması çok güzel bir şey. Faydalı bir hizmet olduğunu düşünüyorum. Belediye Başkanımız Deniz Köken’e biz engelli, kimsesiz ve yaşlı insanları düşündüğü için ayrıca teşekkür ediyorum. Sevgilerimizi saygılarımız iletiyoruz” dedi.

İŞLERİM DAHA KOLAYLAŞTI”

Eşi gibi doğuştan görme engelli olan 50 yaşındaki Nurcan İlnam ise verilen hizmetten duyduğu memnuniyeti şu sözlerle dile getiriyor:

“Verilen hizmetten memnunuz, güzel bir faaliyet. Görme engelim olduğu için temizlik yaparken haliyle sıkıntılar yaşıyorum. Temizlik yaparken özellikle camları silerken görmek gerekiyor. Bu hizmetten yararlanmaya başladığımdan beri işlerim daha kolaylaştı. Başkanımızdan ve emeği geçen herkesten Allah razı olsun.”

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız