ESAY birimimiz deprem bölgesinde

Sabaha karşı meydana gelen Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7.4 büyüklüğündeki deprem büyük yıkıma yol açtı.

Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya ve Adana başta olmak üzere pek çok şehirde hasar ve can kaybı yaşandı.

Eyüpsultan Belediyesi de yaşanan deprem felaketi sonrası yardım ve destek için harekete geçti.

Eyüpsultan Belediyesi, 13 personel ve bir araçtan oluşan ESAY (Eyüpsultan Afet Yönetim Birimi) birimini, arama kurtarma çalışmalarına destek olmak için AFAD koordinesinde deprem bölgesine gönderdi.

Konuyla ilgili sosyal medya hesaplarından açıklamalarda bulunan Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, “Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen 7,4 büyüklüğündeki depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. ESAY Arama Kurtarma Ekibimiz AFAD koordinesinde deprem bölgesine gidiyor. Yaraları birlikte saracak, birlik ve beraberlikle zor günleri de aşacağız. Rabbim ülkemizi ve milletimizi tüm afetlerden, kazalardan, belalardan korusun” dedi.