ESER'de yeni eğitim ve öğretim yılı eğlenceli başladı

Eyüpsultan ilçesi ve çevre ilçelerde bulunan zihinsel ve fiziksel engelli bireyler için çalışmalar yapan ESER’de (Engelliler Sürekli Eğitim ve Rehberlik Merkezi) 2021- 2022 eğitim ve öğretim yılı başladı.

Yeni eğitim öğretim yılının açılışını kutlamak için ESER’in bahçesinde bir araya gelen öğrenciler, arkadaşları ve öğretmenleri ile bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadı. Eyüpsultan’ın özel çocuklarının bu mutluluklarına Eyüpsultan Belediyesi Başkan Yardımcısı İsmail Uysal da ortak oldu.

Aileleriyle birlikte keyifli bir gün geçiren öğrenciler, canlı müzik eşliğinde oyunlar oynayıp şarkılar söyledi.

Maske, mesafe ve temizlik kurallarına uygun bir şekilde eğitimlerin verileceği ESER’de her sınıfta aynı anda üç öğrenci bulunabilecek. Eyüpsultan’da ikamet eden 84 öğrencinin, öğleden önce ve öğleden sonra olmak üzere, haftada iki ve yarım gün eğitim alacakları ESER’de seramik, spor - halk oyunları, dikiş, makrome, müzik, fotoğrafçılık, iş uğraş, drama ve gelişimsel oyunlar olmak üzere 9 farklı atölye bulunuyor.

ESER'de atölye çalışmaları ile engelli kardeşlerimizin el becerileri geliştirilip, mesleki eğitimlerle hayata tutunmaları sağlanırken, eğitimlerin dışında düzenlenen geziler ve workshoplarla da onların sosyal hayata adapte olmaları sağlanıyor.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız