Eyüpsultan Belediyesi, Sağlıklı Yaşam Karavanı, ESER, Engelliler Sürekli Eğitim ve Rehberlik Merkezi

Eğitim ve sağlık konularında gerçekleştirdiği projelerle dikkat çeken Eyüpsultan Belediyesi, “Sağlıklı Yaşam Karavanı” ile herkese dokunmaya devam ediyor.

Uzman diyetisyen eşliğinde gerçekleştirilen kontrollerde, öğrencilerin vücut kitle indeksi ölçülüyor. Ayrıca öğrencilere obeziteyle ve sağlıklı yaşamla ilgili bilgilendirme yapılıyor.

Her hafta 3 okulu ziyaret eden Eyüpsultan Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri diyetisyen ekibi, ESER’i (Engelliler Sürekli Eğitim ve Rehberlik Merkezi) ziyaret ederek öğrencilerin vücut kitle indeksi ölçümlerini gerçekleştirdiler. Sağlık kontrolünden geçen özel öğrencilerin boy, kilo, şeker ve tansiyon ölçümleri yapıldı.

“ESER’LERİMİZ ARTACAK”

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken de yapılan sağlık kontrollerine katılarak, tansiyon ölçümü yaptırdı.

Öğrenci velileri ile sohbet eden, yapılan çalışmaları yakından takip eden Başkan Deniz Köken, velilerden gelen talep doğrultusunda Alibeyköy’e de özel çocuklar için bir eğitim merkezi açmayı planladıklarını söyledi.

80 ÖĞRENCİ SAĞLIK TARAMASINDAN GEÇTİ

ESER’de eğitim alan 80 öğrencinin sağlık taraması yapılırken Beslenme ve Diyet Uzmanı Şeyda Demirçelik, özel çocukların sağlıklı beslenmesi konusunda velilere kısa bir seminer verdi. Sağlık taraması sonrası öğrencilere süt ve kuruyemiş ikramı yapıldı.

10 OKULDA 4 BİN 100 ÖĞRENCİ SAĞLIK TARAMASINDAN GEÇTİ

Eyüpsultan Belediyesi’nin ilçedeki obeziteyi önleme, sağlıklı yaşam ve doğru beslenme amacıyla ücretsiz olarak gerçekleştirdiği proje kapsamında bugüne kadar 10 okulda 4 bin 100 öğrenci sağlık taramasından geçti.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız