ESMEK 2. Sergi ve Festivali

Eyüpsultan Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim kurslarında (ESMEK) 2022 - 2023 eğtim döneminde farklı branşlarda eğitim alan kursiyerlerin eserlerinden oluşan bu yıl 2.’si düzenlenen sergi ve festival kapılarını açtı.

Eyüpsultan Belediyesi Başkanlık Binası Fuaye alanında düzenlenen, ESMEK’te eğitim alan öğrencilerin el emeği göz nuru ürünlerinin yer aldığı serginin açılışına Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’le birlikte AK Parti İstanbul Milletvekili Rabia İlhan, Eyüpsultan Kaymakamı İhsan Kara, AK Parti İlçe Başkanı Muhammet Vanlıoğlu, ESMEK eğitimenleri ve kursiyerleri katıldı.

KENDİ DAĞITIM AĞIMIZI KURMAMIZ GEREKİYOR”

Açılışta konuşan Başkan Deniz Köken, Sakarya Mahallesi’nde açılacak ESMEK’le birlikte kurs merkezi sayısının 10’a ulaşacağını belirterek şu açıklamalarda bulundu:

“Buradaki ürünleri vatandaşla buluşturmak, el emeği ürünlerinin satışına da bir katkı bulunmak istiyorduk. Bu ürünlerin pazarla da buluşması gerekiyordu. Çarşıda bir yerimiz var, ikinci bir yer açmakla ilgili de çalışmalarımız devam ediyor. ESMEK’lerin ev ekonomisine olan katkılarını bir üst versiyona çıkartmak istiyoruz. Bu konuda uluslararası pazarlara bile gireceğimizi düşünüyorum. Kendi dağıtım ağımızı kurmamız gerekiyor. Bu konu önemli bir mesele. Türkiye’nin tamamında belediyelerin ürettiği ürünler var. Anadolu’da hanımlar güzel şeyler üretiyorlar. Bununla ilgili bir taşıma ağı oluşturulabilirsek bana göre çok daha iyi bir iş ortaya çıkacaktır. Ev ekonomisine çok ciddi katkı sağlayacağına inanıyorum.”

HANIMLARIMIZ Z KUŞAĞININ DÜŞÜNCESİNİ YAKALAMIŞ”

AK Parti İstanbul Milletvekili Rabia İlhan ise Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’e Eyüpsultanlı kadınlara verdiği destekten dolayı teşekkür ederek sözlerine şöye devam etti:

“Bu serginin 1.’sinde de vardım, bugün ikincisine geldim. Maşallah bizim hanımlarımız Z kuşağının düşüncesini yakalamışlar. Burada inşallah bu emeklerle beraber, yapılan çalışmalarla birlikte hem annelerimizin hem de gençlerimizin arasındaki iletişimi kurmaya başardığımızı bu sergide ben fazlasıyla hissetmiş oldum. Başkanımıza özellikle teşekkür ediyorum, göreve geldiği günden bugüne kadar kültür merkezinde yapmış olduğu el emeği satışlarından, pazarda kurmuş olduğu satışlardan özellikle Eyüpsultanlı kadınlarımıza vermiş olduğu desteğe hep birlikte şahit olduk. Tabi bunun devamlılığı ancak sizlerle mümkün. Bir el emeğinde bir insanın duygu dünyası mevcut. Aşkı, sevdası, sabrı, hüznü ve bunların ilmek ilmek dokunduğu eserlere burada hep birlikte şahit olduk. Her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum; emekleriniz daim olsun.”

Açılış kurdelasının kesilmesinin ardından Başkan Deniz Köken, sergiyi gezerek, ürünler hakkında bilgi alıp kursiyerlerle sohbet etti. Açılış sonrası ESMEK Türk Halk Müziği Korosu’da mini bir konser verdi.

2022 – 2023 EĞİTİM DÖNEMİNDE 12 BİN 306 KURSİYERE HİZMET VERİLDİ

Üreticilerle tüketicileri bir araya getirerek, Eyüpsultanlı vatandaşların ekonomik ve

sosyal yönden kalkınmalarını sağlayan Eyüpsultan Sanat ve Meslek Eğitim

Kurslarında, 2022 - 2023 eğtim döneminde 9 merkezde 82 usta öğretici ile 34 alan 314 branşta eğitimler verildi. Bu süreçte kurs merkezlerine 14.039 kursiyer başvuruda bulunurken 12 bin 236 kursiyere hizmet verildi.

SERGİ, 2 – 10 EKİM TARİHLERİ ARASINDA ZİYARETE AÇIK OLACAK

Kursiyerler tarafından yapılan takılar, örme sepetler, el işleri, deri el çantaları gibi birçok el emeği göz nuru ürün sergilendiği ESMEK 2. Sergi ve Festivali 2 – 10 Ekim’de saat 10.00 – 18.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız