ESMEK (Eyüpsultan Mesleki Eğitim Kursları) Pirinççi Şubesi Açıldı

Eyüpsultan Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü'ne bağlı olarak hizmet veren ESMEK (Eyüpsultan Mesleki Eğitim Kursları) Pirinççi Şubesi açıldı.

Açılışa Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’le birlikte Eyüpsultan İlçe Kaymakamı İhsan Kara’nın eşi Hülya Kara, Eyüpsultan İlçe Jandarma Komutanı Sadık Tatar, Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, birim müdürleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ESMEK’LERİN SAYISI ARTACAK

Açılışta yaptığı konuşmada ESMEK’lerin sayısını her geçen gün arttıracaklarını vurgulayan, istihdama ve kadınların gelişimine yönelik çalışmalara devam edeceklerini belirten Başkan Deniz Köken, şu açıklamaları yaptı: “Talepler doğrultusunda neye ihtiyaç varsa, ne arzulanıyorsa onları elekten geçirip istihdama ve kadınların gelişimine yönelik çalışmalar yapıyoruz. Pirinççi bizim en uç ve en büyük mahallelerimizden bir tanesi, o yüzden buraya gelmekte biraz geciktik. Gördüğünüz gibi ESMEK’e ilgi bir hayli fazla, sınıflar dolmuş durumda. Talebe göre kadınların kurs meselesini çözeceğiz. Gelecek hafta Güzeltepe’de ve White Hill Alışveriş Merkezi’nin içinde ESMEK şubelerimizi açacağız. Sonrasında yıl sonuna kadar bekleyip, anketler yapıp ihtiyaca göre çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

Konuşma sonrası açılış kurdelasını ve ESMEK pastacılık kursiyerlerinin hazırladığı pastayı kesen Başkan Deniz Köken, kurs merkezini dolaştı.

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’in çok önem verdiği projeleri arasında yer alan, ilki Eyüpsultan Merkez’de açılan ESMEK’lerde Eyüpsultan’da ikamet eden tüm vatandaşlara yönelik kurslar düzenleniyor

Yedi dersliğin bulunduğu ESMEK Pirinççi Şubesi’nde ise arıcılık, mefruşat, pastacılık, yemek, geri dönüşüm atölyesi, iğne oyası ve giyim kursu gibi eğitimler verilecek.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız