ESMEK kurslarında yeni dönem heyecanı

Eyüpsultan Mesleki Eğitim Kurslarında (ESMEK) 2020-2021 eğitim öğretim yılı kapsamında yüz yüze eğitimler başladı.

23 alanda, 171 branşta ve 7 merkez binası ile hizmet veren ESMEK'ler, Eyüpsultanlılar tarafından büyük ilgi görüyor.

7 MERKEZE FARKLI BRANŞLARDA EĞİTİMLER VERİLİYOR

İğne oyasından basit nakış iğne tekniklerine, dekoratif ahşap süslemeden, arıcılığa, Arapça’dan İngilizce’ye, diksiyondan Türk işaret diline kadar bir çok farklı branşta verilen kurslarda herkesin tercihine uygun alternatifler bulunuyor.

ESMEK kurslarında kursiyerler, sosyalleşme imkanı bulurken, yaptıkları işleri kazanca dönüştürebiliyorlar.

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken yoğun ilgi gören ESMEK kurslarına gerçekleştirdiği ziyarette, ESMEK'lerde eğitim gören Eyüpsultanlı kadınlarla bir araya geldi.

"7 BÖLGEDE EĞİTİMLERİMİZ BAŞLADI"

Başkan Deniz Köken, Eyüpsultan Mesleki Eğitim Kursları'nı (ESMEK) 7 bölgeye çıkardıklarını belirterek şunları söyledi:

"Gelen taleplere göre branşlarımızı belirliyoruz. Geçen sene maalesef pandemiye denk geldi. ESMEK'ler de eğitimlerimiz bu yıl 7 bölgede başladı. Eyüpsultanlı kadınlarımızın heyecanını da görüyoruz. İlgi çok büyük. Bizler de gelen istek ve taleplere göre kendimize bir yol haritası belirleyeceğiz"

"BURADA TERAPİ OLUYORUM"

ESMEK'de Sepet Örücülüğü eğitimi alan, Onkoloji hastası olduğunu belirten Dilek Elgin ise tedavi sürecinde, ESMEK sayesinde bir nevi terapi gördüğünü belirterek şunları söyledi:

"ESMEK kurslarına ilk kez geliyorum. Onkoloji hastasıyım, aktif olarak hala kemoterapi alıyorum, bu nedenle buraya gelmek benim için hem terapi oluyor, hem de yeni bir şeyler öğreniyorum. Aynı zamanda esnafım burada da sepet örücülüğünü öğrenip kazanç elde etmek istiyorum. Başkanımız Deniz Köken’e bize bu imkanları tanıdığı için çok teşekkür ediyorum"

7 MERKEZDE VERİLEN EĞİTİMLER

İngilizce, Sepet Örücülüğü, İğne Oyası Yapımı, Diksiyon, Kur’an-I Kerim (Elif-Ba), Şiş Örücülüğü, Arapça, Elde Hesap İşi , Basit Nakış İğne Teknikleri, Dekoratif Ev Aksesuarları Hazırlama, Pastacılık, Kuaförlük, Arıcılık, Dekoratif Ahşap Süsleme, Etkili Hızlı Okuma, 0-72 Ay Çocuk Gelişimi, Bağlama, Meyve Ağaçlarında Aşılama, Türk İşaret Dili, Nevresim Takımları Dikimi, Giyim Üretiminde Temel İşlemler, Bebek Odası Hazırlama, Çeyiz Ürünleri Hazırlama.

ESMEK MERKEZLERİ İSE ŞÖYLE:

EYÜP ESMEK

Adres: Nişanca Mah.Zalpaşa Cd. No:61

İletişim: 0 212 440 05 98

ALİBEYKÖY WHITE HILL ESMEK

Adres: Karadolap Mah. Atatürk Bulvarı No: 13 Kat:1 (White Hıll AVM)

İletişim:0212 440 05 98

GÜZELTEPE ESMEK

Adres: Güzeltepe Mah. 3.Atmaca Sk.No: 2 Kat:3 (Eski Karakol Binası)

İletişim: 0 212 440 05 97

PİRİNÇÇİ ESMEK