Her şey 65 yaş üstü ve engelli vatandaşlarımız mutlu olsun diye...

Sosyal belediyecilik anlayışıyla insan odaklı çalışmalar gerçekleştiren Eyüpsultan Belediyesi, evde berberlik ve temizlik hizmeti ile gönülleri almaya devam ediyor.

Eyüpsultan Belediyesi Yaşlı ve Engelli Birimi, ilçede bulunan 65 yaş üstü ve engelli vatandaşlara evde berberlik ve temizlik hizmeti vererek onların gündelik yaşamlarını kolaylaştırmak adına önemli bir hizmeti daha vatandaşlarla buluşturuyor.

ENGELLİ VE 65 YAŞ ÜSTÜ VATADAŞLARIMIZIN KİŞİSEL BAKIMLARINI YAPIYORUZ

Kişisel bakımlarını yerine getiremeyecek durumda olan 65 yaş üstü ve engelli vatandaşların saç ve sakal kesimleri kuaför Levent Bulut tarafından özenle yapılıyor. İlçe genelinde 230 vatandaşın saç ve sakal kesimleri verilen randevular doğrultusunda belirli periyotlar halinde gerçekleştiriliyor.

EVDE TEMİZLİK HİZMETİYLE EVLER PIRIL PIRIL

Evde berberlik hizmetinin yanı sıra Eyüpsultan Belediyesi, yalnız yaşayan kimsesiz, engelli, ihtiyaç sahibi temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olan, 65 yaş üzeri yaşlı vatandaşların da ev temizliğini üstleniyor.

Vatandaşların evleri, temizlik sırasında, hiç bir nokta göz ardı edilmeden, köşe bucak temizlenerek pırıl pırıl hale getiriliyor. Yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşların evlerinin temizliği bayramlar gibi özel günler haricinde, rutin olarak yaklaşık 2 ile 3 hafta arayla gerçekleştiriliyor.

BELEDİYEMİZİN VERDİĞİ BU HİZMETLER, ENGELLİ BİREYLER İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

Bu kapsamda Karadolap Mahallesi’nde yalnız başına yaşayan 46 yaşındaki engelli birey Mehmet Acar’ın da evi, ekipler tarafından temizlenerek, kişisel bakımı yapıldı. Beynine pıhtı atması sonucu yüzde doksan ağır engelli oluşan, sol tarafını kullanamayacak durumda olan Acar, verilen hizmetten duyduğu memnuniyeti şu sözlerle dile getirdi:

“Beynime pıhtı atınca maalesef yüzde doksan ağır engelli kaldım. Üç dört senedir evde tek başıma yaşıyorum. Belediyenin vermiş olduğu bu hizmetler özellikle benim gibi engelli ve ihtiyaç sahibi insanlar için çok önemli. Ben tek kolumu kullanamıyorum, şu aşamada tek başıma bir şey yapma şansım yok. Gerek berber, gerek temizlik, gerekse gıda desteği olsun önemli hizmetler. Ben hem başkanımıza hem de ekibine verdikleri bu hizmetlerden dolayı çok teşekkür ediyorum.”

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız