Doç. Dr. Selman Can'

Eyüpsultan Belediyesi tarafından kurulan Eyüpsultan Araştırma Merkezi (EYSAM) bir yandan Eyüpsultan’la ile ilgili tarih ve medeniyet araştırmaları yaparak dev bir arşiv oluşturuyor bir yandan da düzenlenen sohbet programlarında paylaşılan bilgilerle Eyüpsultan’ın geleceğine ışık tutuyor.

Eyüpsultan’ın tarihi, kültürü, sanatı, ekonomisi, şehircilik serüveni ve mimarisi gibi konuların masaya yatırıldığı EYSAM Konuşmalarını konuğu Osmanlı mimarisi ve mimarlık teşkilatı üzerine arşiv çalışmalarıyla tanınan Marmara Üniversitesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Görevlisi ve Kurul Üyesi Doç. Dr. Selman Can oldu.

EYSAM Konferans Salonu’nda düzenlenen, “Eyüp’te Meskün ve Medfün İki Baş Mimar: AbdülhalimEfendiler” konulu seminerde Can, Osmanlı’nın iki baş mimari Abdülhalim Efendiler’in eserlerini, 19 YY. daki değişim süreci ve dönemin mimari gelişimlerini anlattı.

Seminerde, Doç. Dr. Selman Can çok fazla bilinmese de Osmanlı döneminde Rami Kışlası, Davutpaşa Kışlası, Maltepe Kışlası, Selimiye Kışlası, Ortaköy Camii, Kasımpaşa Bahriye Mektebi, Hırka-i Şerif Camii, Beyazıt Yangın Kulesi gibi sayısız esere imza atan Seyyid Abdülhalim Efendi hakında önemli bilgiler paylaştı.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız