Eyüpsultan Belediyesi Eyüp Sultan Araştırma Merkezi, Arş. Gör. Dr. Öğretim Üyesi Nursel Uyanıker, eysam

Eyüpsultan Belediyesi Eyüp Sultan Araştırma Merkezi’nde yapılan sunumda, Arş. Gör. Dr. Öğretim Üyesi Nursel Uyanıker doktora tezi Eyüpsultan Efsaneleri’ni anlattı.

EYSAM toplantı salonunda gerçekleşen programda, Nursel Uyanıker, Eyüpsultan Türbesi etrafında ortaya çıkan efsanelerin tespit ve incelenmesini aktaran çalışmasından bahsetti.

Uyanıker, sunumunun ilk bölümünde, Ebu Eyyup El Ensari’nin mihmandarlığı, savaşa iştirak ve sancaktarlığı, Konstantin seferine katılışını anlatırken, Eyüpsultan ilçesinin tarihçesi Bizans, Osmanlı, Cumhuriyet dönemi anlatım ve karşılaştırmasını yaptı.

Sunumun 2. bölümünde ise, efsane ve menkıbe kavramları masaya yatırıldı.

Eyüpsultan ve Türbesi etrafında teşekkül eden efsaneler incelendi. Ardından inanç ve ritüelin tanımı, inanç ile ritüel arasındaki ilişkiden bahsedildi.

Katılımcılarla gercekleşen soru-cevap kısmının ardından, program sonunda Eyüpsultan Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü İrfan Çalışan, Nursel Uyanıker’e Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken adına üzerinde Eyüpsultan tasviri bulunan plaket verdi.