Eyüpsultan Belediyesi Eyüp Sultan Araştırma Merkezi, EYSAM, Sanat Tarihçisi Süleyman Faruk Göncüoğlu, İstanbul'un Önsözü: Eyüpsultan

Eyüpsultan Belediyesi Eyüp Sultan Araştırma Merkezi (EYSAM), Sanat Tarihçisi Süleyman Faruk Göncüoğlu’nun "İstanbul'un Önsözü: Eyüpsultan” isimli kitabından yola çıkarak konferans verdi.

Eyüpsultan Belediyesi EYSAM Seminer Salonu’nda gerçekleşen konferansa katılan, Sanat Tarihçisi, Araştırma - İnceleme, Tarih kategorilerinde eserler yazmış olan Dr.Süleyman Faruk Göncüoğlu, deneyimleri ışığında Eyüpsultan’daki ilkler, tarihi gelişimlere yer vererek konut mimari çalışması, konut mimari ekolünden bahsetti.

DÜNYADAKİ İLK GERİ DÖNÜŞÜM MERKEZİ EYÜPSULTAN"

Dünyadaki ilk geri dönüşüm merkezinin Eyüpsultan olduğunu söyleyen Dr. Göncüoğlu, “Eyüpsultan Oyuncaklarının İstinye-Alibeyköy-Kağıthane derelerindeki alüvyonların (çamur) toplanarak oyuncaklar ve çömlekler yapılıyordu. İlk oyuncak yapılan yer Eyüpsultan bölgesidir.” sözlerini kaydetti.

“AKADEMİ DÜNYASININ EYÜPSULTAN’DA OLMASI GEREKİYOR”

Eyüp özelinde somut ve somut olmayan kültürel mirasa değinen Göncüoğlu, “Kaymakçılıktan, Feshane’ye, akademi dünyasının Eyüpsultan’da olması gerekiyor.” dedi.

Öte yandan Göncüoğlu, Osmanlı döneminde Eyüpsultan’daki su kanallarının ve bostanların önemine dikkat çekti.