Eyüpsultan Akademisi ve Anaokulları “2021-2022 Eğitim ve Öğretim yılı kura çekimleri belli oldu

Anaokulumuzda yeni eğitim ve öğretim yılı kuraları çekildi.

Eyüpsultan Akademisi ve Anaokulları’nda eğitimler kaldığı yerden devam ediyor.

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’in ilçeye kazandırdığı, Karadolap Mahallesi’nde bulunan Eyüpsultan Akademisi ve Anaokulları’nda 2021-2022 eğitim öğretim yılı başlıyor.

"Ezbere değil deneyime dayalı eğitim" sloganıyla açılan Anaokuluna yapılan başvuruların kontenjandan fazla olması üzerine kura çekimi yapıldı. Kura çekimi pandemi nedeniyle Eyüpsultan Belediyesi sosyal medya hesapları üzerinden canlı yayınla gerçekleştirildi.

ASİL VE YEDEK ÖĞRENCİLERİN KURA ÇEKİMİ YAPILDI

Sabahları verilecek eğitim için ön kayıt yaptıran tüm öğrencilerin kayıtları kura çekimi olmadan yapılırken, öğlen grubunda ise yaşanan talep fazlalığı nedeniyle, asil ve yedek öğrencilerin listeleri belirlendi.

ANAOKULUNDA ÖĞRENCİLER YARIM GÜN EĞİTİM ALACAK

Milli Eğitim esaslarına uygun olarak eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürecek olan Eyüpsultan Akademisi Anaokulu, yarım gün esasına uygun olarak eğitim hizmeti verecek. Öğrenciler sabah ve öğle olmak üzere 08:30-12:30, 13:00-17:00 saatleri arasında iki farklı grupta eğitim alacak.

Milli Eğitim müfredatının yanı sıra bu yıl anaokulunda; İngilizce, Akıl ve Zeka Oyunları, Değerler Eğitimi, seçmeli ders olarak Kuran-ı Kerim ve Folklör eğitimleri de verilecek.

ANAOKULU BÖLGEDEKİ ÖNEMLİ İHTİYACI KARŞILIYOR

Toplam 400 metrekarelik bir alanda, Karadolap Mahallesi Direk Sokak’ta 2 katlı olarak yapılan anaokulu, bölgede bu konudaki büyük bir ihtiyacı karşılayacak. Mevcut hali ile 80 öğrenciye hizmet verecek kapasitede olan anaokulu, 3 sınıf, 1 Loft Alanı (Etkinlik Alanı), 1 İdare Odası, 1 Bekleme ve Bebek Bakım Odası, 1 Yemekhane/Mutfaktan oluşmakta.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız