Açık Veri Portalı

Eyüpsultan Belediyesi Akıllı Şehir ve Dijital Dönüşüm çalışmalarından olan Eyüpsultan ilçesine ait verilerin yayınlandığı ücretsiz veri portalı hizmete açıldı.

Portalda Eyüpsultan ilçesiyle ilgili paylaşılan açık veriler yer alıyor.

Açık Veri Portalı, öğrenci ve akademisyenlerin de tez araştırmalarında ve makalelerinde kullanabileceği şekilde yayına alındı.

PORTAL, İLÇE BELEDİYELERİ ARASINDA 1. SIRADA BULUNUYOR

Eyüpsultan Belediyesi; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın Açık Veri Platformunda Belediyeler arası sıralamada İlçe Belediyeleri arasında 1. sırada yer alırken, Büyükşehirler dahil tüm Belediyeler arasında ise 4. sırada bulunuyor.

PORTALDA, 10 KATEGORİDE 235 VERİ SETİ PAYLAŞILDI

İnternet sitesi üzerinden ulaşılan portalın ilk aşamasında kurum içi veriler ve ilçeye ait veriler bulunuyor. Bu kapsamda portalda ilk etapta; afet ve acil durum yönetimi, çevre, eğitim, hareketlilik, kültür ve sanat, sağlık, şehircilik, sosyal hizmet, yaşam ve yönetişim olmak üzere toplam 10 kategoride 36 organizasyon olarak 235 veri seti paylaşıldı.

İKİNCİ AŞAMA İÇİN ESNAF ÇALIŞMASI YAPILIYOR

İkinci aşamada şehre dair saha çalışması sonrası bir ilçe envanteri oluşturulması hedefleniyor. Bu çalışmayla Eyüpsultan'daki esnafların da güncel listesi tamamlanmış olacak ve girişimciler için de ihtiyaç tespiti yapılabilecek.

Eyüpsultan Belediyesi portalı yayına alarak; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının Ulusal Akıllı Şehirler Stratejisi ve Eylem Planı'nda da yer alan Yerel Açık Veri Portali oluşturulması eylemini de yerine getiriyor.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız