Eyüpsultan Belediyesi, ArtContact İstanbul Çağdaş Sanat Fuarı'nda...

Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen ArtContact İstanbul Çağdaş Sanat Fuarı kapılarını sanatseverlere açtı.

Sanatı tabana yaymayı ve daha geniş kitlelere ulaşmayı hedefleyen fuara 100’ün üzerinde galeri ve binin üzerinde sanatçı katılıyor. 30’a yakın ülkeden 4 bine yakın sanatçının eserlerini bir araya getiren fuara Eyüpsultan Belediyesi de bu yıl ilk kez dahil olarak kendi koleksiyonunda bulunan Eyüp Sultan temalı eserlerini sergiliyor.

Seçkisi sunulan sanatçılar alanının önde gelen isimleri Işıl Özışık suluboya, Münevver Üçer tezhip, Kaya Üçer kalemişi, Nazmi Kişioğlu minyatür, Leyla Kara enstelasyon, Yasin Yaman ise fotomanipülasyon çalışmalarıyla fuarda bulunuyor.

Fuara İstanbul’un yanı sıra Ankara, İzmir, Bursa ve Anadolu’nun pek çok ilinden galeriler katılım gösteriyor. Rusya, Kore, İspanya, Azerbaycan, İran, Kırgızistan’dan galeriler fuarda yerini alırken, Türkiye’deki galeriler aracılığıyla 30 farklı ülkeden sanatçıların eserleri de görücüye çıktı. Resim, heykel, seramik, video, performans, digital art gibi farklı sanat alanlarını barındıran fuar süresince 17 söyleşi, konuşma ve performans gerçekleşecek.

Sinema ve televizyon dünyasının ünlü isimlerinin de konuşmacı olarak katılacakları ArtContact İstanbul Çağdaş Sanat Fuarı, 25-29 Mayıs tarihleri arasında sanatseverleri ağırlayacak.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız