Kültür Gezisi

Eyüpsultan Belediyesi tarafından düzenlenen Kültür Gezileri, Mehmetçiğin yedi düvele karşı kahramanlık destanı yazdığı, bir devrin kapandığı yeni bir devrin başladığı Çanakkale’ye gerçekleştirilen gezi ile başladı.

Şehitlik turu ile başlayan Çanakkale Gezisi’nde vatandaşlar, kahramanlık destanının yazıldığı Ağadere Kızılay Şehitliği, Kilitbahir Köyü, Kilitbahir Kalesi, Namazgah Tabyası, Seyit Onbaşı Anıtı, Mecidiye Tabyası, Şahindere Şehitliği, Alçıtepe Hilal-i Ahmer Sağlık Müzesi, Şehitler Abidesi, Seddülbahir Köyü, Ertuğrul Tabyası, Alçıtepe, 57. Alay Şehitliği, Mehmetçiğe Saygı Anıtı, Lağımlar, Conkbayırı, Atatürk'ün Saatinin Parçalandığı Yer, Atatürk’ün Gözetleme Yeri ve siperler gibi mekanları tek tek gezerek yerinde gördü.

Dünya tarihini değiştiren ve tarihe altın harflerle kazınan zaferin kazanıldığı Çanakkale'ye geziler hafta içi farklı günlerde gerçekleştirilecek ve 29 Eylül Cuma günü sona erecek.

SADECE EYÜPSULTANLI VATANDAŞLAR KATILABİLİYOR

Eyüpsultan Belediyesi’nin Kültür Gezileri’ne sadece Eyüpsultan'da ikamet eden vatandaşlar kayıt yaptırabiliyor.

Çanakkale Gezileri için otobüsler Eyüpsultan Belediyesi Başkanlık Binası girişi önünden hareket ediyor.

HERKESİN TEK BİR KERE KAYIT HAKKI VAR

Herkesin tek bir kere kayıt hakkı olan gezilerde kahvaltı ve akşam yemeği ikramları yapılıyor.

Otobüsler sabah 06:00'da Eyüpsultan Belediyesi Başkanlık Binası önünden hareket ediyor. Geziye katılacak olan vatandaşların otobüs kalkış saatinden 30 dakika önce kalkış noktasında olması gerekiyor.

Akşam da yine otobüsler Eyüpsultan Belediyesi Başkanlık Binası önüne geliyor.

KAYIT EYÜPSULTANLI MOBİL UYGULAMASINDAN YAPILIYOR

Gezilere kayıtlar Eyüpsultanlı Mobil Uygulamasından yapılıyor. Uygulamayı indirmek için tıklayınız.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız