Eyüpsultan Belediyesi Sağlık Hizmetleri Birimi, Eyüpsultan Belediyesi, sağlık

Eyüpsultan Belediyesi Sağlık Hizmetleri Birimi, Eyüpsultan’da yaşayan tüm vatandaşlara, personele ve Eyüpsultan Belediyesinin gerçekleştirdiği organizasyonlarda vatandaşlara sağlık hizmetleri sunuyor.

Her fırsatta halk sağlığının her şeyin önünde olduğunu dile getiren Eyüpsultan Belediye Başkan Deniz Köken, öncelikli projelerini vatandaşların ihtiyaçlarına göre belirleyerek tek tek hayata geçirmeye devam ediyor.

Bu kapsamda Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde bulunan Sağlık Hizmetleri Birimi ekipleri vatandaşın sağlığı için her alanda çalışmalarına hız verdi.

HASTA NAKİL SERVİSİ

Hasta nakil ve ambulans hizmetleriyle, ilçede ikamet eden yatağa bağımlı hastalar evlerinden alıp sağlık kuruluşlarına, tedavileri bittikten sonra sağlık kuruluşlarından evlerine nakli sağlanıyor. Eyüpsultan Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu etkinlik ve şenliklerde sağlık hizmeti sunuyor.

DİYALİZ NAKİL SERVİSİ

Her gün düzenli olarak ilçedeki diyaliz hastaları evlerinden alınıp anlaşmalı diyaliz merkezine götürülüyor. Tedavileri bittikten sonra da diyaliz merkezinden alınarak evlerine nakillerini sağlanıyor.

POLİKLİNİK DESTEĞİ VE EVDE MUAYENE

İlçede yaşayan tüm vatandaşlar ve belediye personeli tedavi yönetmeliğine göre muayene edilerek, ilaç ve reçeteleri düzenleniyor. Birinci basamak tedavileri yapılan hastalar ileri tetkikleri ve tedavileri için gerekli sağlık kuruluşlarına yönlendiriliyor.

Aynı zamanda ilçede ikamet eden yaşlı, engelli ya da yatalak vatandaşların başvuruları üzerine evlerine gidilerek muayeneleri yapılıyor.

DİYETİSYEN HİZMETİ

Eyüpsultan Belediyesi tarafından oluşturulan Sağlıklı Yaşam Karavanı ile ilçe genelindeki okullarda ve mahallelerde sağlık taraması yapılıyor.

Kilo fazlası olan ve risk grubuna giren vatandaşlara randevu verilerek Eyüpsultan Belediyesi Sosyal Destek Hizmet Müdürlüğü’ndeki diyet bölümüne yönlendirme sağlanıyor.

Eyüpsultan Belediyesi’nin ücretsiz diyetisyen hizmetini mahallelere ve okullara taşıdığı bu projeyle ilçedeki obezitenin önlenmesi, sağlıklı yaşam, doğru beslenme konularında bilgilendirme yapılması, diyetisyene gidemeyen vatandaşlara bu konuda ücretsiz destek olunması amaçlanıyor.

LABORATUVAR HİZMETLERİ

Tüm vatandaşların ve belediye personelinin tetkik istek kağıdında yazan tahlil ve tetkikleri ( Hemogram, AKŞ, Kolesterol, Hbsag, TİT , ASO, CRP, kan grubu) yapılıyor.

HEMŞİRE HİZMETLERİ SERVİSİ

İlçede yaşayan vatandaşların ve belediye personelinin muayene sonucunda reçetesinde olan tansiyon, enjeksiyon, pansuman ve doktor istemine göre tedavileri yapılıyor.

EVDE HEMŞİRELİK HİZMETLERİ

Eyüpsultan Belediyesi’nin Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü’ne başvuran yatağa bağımlı hastaların ameliyat pansumanı, reçeteli ilaç tedavileri (evde uygulama riski olmayan) ve kan alınması işlemleri gerçekleştiriliyor.

SÜNNET HİZMETİ

İlçede yaşayan sünnet olacak yaştaki çocuklara anlaşma yapılan özel hastanelerin iş birliğinde sünnet işlemlerinin gerçekleştirilmesi sağlanıyor.

YAŞLI ZİYARETİ

İlçede yaşayan 65 yaş üstü vatandaşların doktor ve hemşire eşliğinde ziyaretleri yapılarak istek ve şikâyetleri dinleniyor ve gerekli yönlendirmeleri yapılıyor.

VATANDAŞIN EN ACI GÜNÜNDE YANINDA
Cenaze Hizmetleri kapsamında cenazesi olan ailelerin en acı gününde yanında bulunan Eyüpsultan Belediyesi, vefat edenlerin cenaze muayenelerini yapmak üzere bulunduğu yere giderek defin izin belgelerini düzenliyor.

Ayrıca, şüpheli görünen cenazeleri Cumhuriyet Savcılığına bildirerek Adli Tabipliğe havale ediyor. Taziye ve ikram için de günlük cenaze bilgilerini Eyüpsultan Belediyesi’nin ilgili Müdürlüklerine iletiyor.

MEME KANSERİ FARKINDALIK PANELİ DÜZENLENDİ

Ekim ayı Dünya Sağlık Örgütü tarafından “Meme Kanseri Farkındalık Ayı” olarak kabul ediliyor.

Eyüpsultan Belediyesi de meme kanserine dikkat çekmek ve kanser hakkında bilinç oluşturmak amacıyla, Genel Cerrah Prof. Dr. Deniz Böler konuşmacı olarak katıldığı “Meme Kanserinde Erken Tanı ve Tedavi Yöntemleri Eğitimi” konulu panel düzenledi. Vatandaşlara sağlık taraması yapıldı.

DİYABET HAFTASI ETKİNLİĞİ

14 Kasım Dünya Diyabet Haftası’nda kan şekeri ölçümü yapılan vatandaşların daha sonra kan değerleriyle kas ve yağ oranı ölçülüp obezite ve diyabet hakkında bilgi verildi. Vatandaşlar nasıl beslenilmesi gerektiği konusunda da bilgilendirildi.

EYÜPSULTAN’DA ÖZEL ÇOCUKLARA DİŞ MUAYENESİ

Eyüpsultan Belediyesi, 21-27 Kasım Ağız ve Diş Sağlığı Haftası’nda, ağız ve diş sağlığına dikkat çekmek ve bilinç oluşturmak amacıyla (ESER) Engelliler Sürekli Eğitim ve Rehberlik Merkezi velilerine ağız ve diş sağlığı semineri verildi.

Panelin ardından İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Gaziosmanpaşa Hastanesi Ağız ve Diş sağlığı uzmanı Diş Hekimi Alper Tungabahat tarafından Eyüpsultan’da yaşayan engelli çocuklara ücretsiz ağız ve diş muayenesi yapıldı.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız