Eyüpsultan Belediyesi, 12. sınıf, TYT SBS, Seviye Belirleme Sınavı

Eyüpsultan Belediyesi, ilçedeki tüm liselerde okuyan 12. sınıf öğrencilerine ve gençlik merkezlerinde eğitim alan 12. sınıf ve mezun öğrencilere yönelik TYT SBS (Seviye Belirleme Sınavı) düzenledi.

Liselerde ve gençlik merkezlerinde gerçekleştirilen, yaklaşık 3500 öğrencinin katıldığı sınavla öğrenciler, seviyelerini belirleyerek, kendi durumlarını tespit etme imkanı buldular.

Ayrıca bu sınavla Eyüpsultan Belediyesi’nin gençlik merkezlerinde düzenlenecek olan TYT – AYT Hazırlık Kurslarına kayıt yaptıran öğrencilerin de durumları belirlenerek, öğrencilerin seviyelerine göre sınıflar oluşturulacak.

BU TARZ SINAVLARLA EKSİKLERİMİZİ GÖRÜP YOL HARİTAMIZI ÇİZİYORUZ”

Eyüp Anadolu Lisesi 12. sınıf öğrencisi Gülcan Kocabey, seviyelerini belirledikleri bu sınavla yol haritalarını çizeceklerini ifade ederek şunları söyledi:

“Kendi seviyemizi bütün okul çapında belirliyoruz. Ne kadar çok kişiyle sınava girersek seviyemizi o kadar rahat anlayabiliriz. Özellikle fizik sınavlarında çok zorlanıyoruz. Bunun gibi diğer zorlandığımız ders ve konuları belirleyerek ona göre bir çalışma planı oluşturabiliyoruz.”

Bu tarz sınavların seviyelerini belirlemesi açısından çok değerli olduğunu vurgulayan Genar Tucer ise şu açıklamalarda bulundu:

“Büyük katılımlı olan bu tarz sınavların kendi yerimizi görmek ve başarımızı ölçmek adına bizlere büyük oranda yardımcı olacağını düşünüyorum. Sınav sonrası eksiklerimizi görerek, kendimizi ona göre geliştirmeyi düşünüyoruz. Ayrıca sınav deneyimi kazanmak açısından da faydalı olduğuna inanıyorum.”

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız