Eyüpsultan Belediyesi, deprem, açıklama

İstanbul’da dün meydana gelen deprem sonrası Belediyemiz gerekli tüm önlemleri almış ve vatandaşlarımızdan gelen şikayet ve talepleri değerlendirerek gerekli çalışma ve incelemeleri başlatmıştır.

Beyaz Masa birimimize gelen talep ve şikayetlerle ilgili inceleme ve denetlemeler devam etmektedir. Bu arada Beyaz Masa birimimize gelen ‘belediyelerin evlerinde hasar oluşan vatandaşlara 50 bin lira nakdi yardım yaptığına’ dair duyumlar tamamen gerçek dışıdır.

Vatandaşlarımızın bu tür asılsız dedikodulara inanarak Beyaz Masa birimimizi aramaları, gerçekten mağdur durumda olan kişilere desteğimizde gecikmelere yol açmaktadır.

Deprem sonrasında Belediyemizin Beyaz Masa birimine 27 Eylül Cuma saat 16:00 itibariyle toplam 180 ihbar gelmiştir. Bu ihbarların tamamına mühendislerimizce gözlemsel denetim uygulanmıştır. Ekiplerimizce deprem sonrası hasar tespit edilen mülklerin risk analizi mülk sahiplerince yapılacaktır.

Vatandaşlarımız alttaki linke tıklayarak riskli yapıların tespiti konusunda ilgili kurumlardan destek alabilirler.

(6306 Sayılı Kanun Kapsamında Riskli Yapıların Tespiti için Yetki Verilen Kurum ve Kuruluşlar)

Yapılan denetimler neticesinde toplam 3 mahallemizde (Yeşilpınar, Eyüp Merkez ve Düğmeciler) 5 bina tahliye edilmiştir.

Boşaltılan binalarla ilgili vatandaşlarımızın mağduriyetinin giderilmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ve İstanbul Valiliğiyle görüşmelerimiz devam etmektedir.

Belediyemiz Beyaz Masa birimimiz (444 3000) 24 saat görev başındadır. Hem hükümetimiz, hem de yerel yönetimler olarak bizler her zaman halkımızın yanındayız.

Saygılarımızla.

Eyüpsultan Belediyesi

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız