Eyüpsultan Belediyesi'nin Kültür Turları Devam Ediyor

Eyüpsultan Belediyesi’nin, vatandaşlara Eyüpsultan’ın tarihi ve turistik mekanlarıyla İstanbul’da bulunan manevi mekanları tanıtmak için başlattığı kültür turları devam ediyor.
Eyüpsultan Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen kültür turları Eyüpsultan Cami ve Çevresi Turu ile devam etti.

EYÜPSULTAN CAMİİ VE ÇEVRESİ TURU 3 SAATE YAKIN SÜRÜYOR

Eyüpsultan Zal Mahmut Paşa Külliyesi’nden başlayan ve 3 saate yakın süren Eyüpsultan Camii ve Çevresi Turu kapsamında, Nakkaş Hasan Paşa Türbesi, Kızıl Mescit, Cafer Paşa Medresesi, Saçlı Abdülkadir Mescidi, Bulak Mustafa Paşa Kabri, Ebussuud Efendi Kabri, Siyavuş Paşa Türbesi, Sokullu Mehmet Paşa Türbesi, Oyuncakçılar Çarşısı, Reşadiye Numune Mektebi, Şekerpare Kadın Türbesi, Sultan Mehmet Reşat Türbesi, Koca Hüsrev Paşa Türbesi, Adile Sultan Türbesi, Cülus Yolu, Mihrişah Valide Sultan İmarethanesi ve Türbesi, Ayaz Paşa Türbesi, Eyüpsultan Türbesi ve Camii gezildi.

Tamamı yürüyerek yapılan gezi turlarına maskesiz kimse alınmazken, sosyal mesafe kuralına özen gösterildi. Tur öncesi vatandaşların ateşi ölçülerek kontrol edildi.

SEMT İÇ TURLAR 3 FARKLI ROTADA GERÇEKLEŞİYOR

Farklı ilçelerden de vatandaşların katılabildiği semt içi turları, Eyüpsultan Nişanca Turu, Eyüpsultan Cami ve Çevresi Turu ile Eyüpsultan İdris Tepesi Turu olarak 3 farklı rotada gerçekleştiriliyor. Profesyonel rehber eşliğinde düzenlenen geziler, haftada iki gün Çarşamba ve Cumartesi günleri yapılıyor.

İSTANBUL’UN MANEVİ MEKANLARI GEZİLİYOR

Sadece Eyüpsultan ilçesinde ikamet eden vatandaşların katılabildiği “İstanbul Manevi Mekanlar Turu” da üç farklı noktaya düzenleniyor. Gezi araçlarıyla gerçekleşen, Beykoz Yuşa Hz. Kabri, Yeni Çamlıca Camii, Aziz Mahmut Hüdayi Hazretleri Türbesi ziyaretlerinin yapıldığı semt dışı turları Çarşamba ve Cumartesi günleri haftada iki gün yapılıyor.

Semt içi ve semt dışı turlara katılabilmek için 0212 440 04 76 numaralı telefondan kayıt yaptırılıp, bilgi alınabiliyor.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız